Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε στέκι φοιτητικής παράταξης λόγω «Μακεδονικού» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε στέκι φοιτητικής παράταξης λόγω «Μακεδονικού» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η επίθεση με βόμβα μολότοφ έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα στα γραφεία της Κυπριακής Φοιτητικής Παράταξης «Πρωτοπορία» που βρίσκονται στην πλατεία Νόρμαν της Πάτρας και την ευθύνη ανέλαβε ομάδα αντιεξουσιαστών, με ανακοίνωση που ανάρτησαν στο «indymedia».

Ανάληψης ευθύνης από αντιεξουσιαστές μέσω ανακοίνωσης

Η ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης της ομάδας αντιεξουσιαστών έχει ως εξής:


«Σήμερα, ξημερώματα πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση στο στέκι της Πρωτοπορίας. Η εν λόγω παράταξη είναι ένας πυρήνας προώθησης εθνικιστικού λόγου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το σύνθημα στο λογότυπο της παράταξης είναι ίδιο μ’ εκείνο του πανό που συμμετείχε στην πρώτη επίθεση εναντίον της κατάληψης LIBERTATIA. (την/τη πατρίδα/μακεδονία ουκ ελάττω παραδώσω).Τα παραπάνω αποτελούν επαρκείς λόγους για στοχοποίηση αυτών, άρα και του χώρου τους, ως έμπρακτη επιθετική αλληλεγγύη στην κατάληψη LIBERTATIA, ανεξάρτητη από τις όποιες διαφωνίες με την πολιτική της τοποθέτηση, αλλά και σε όσα συντρόφια αντιμετώπισαν τη φασιστική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Είτε Κύπριοι είτε Μακεδόνες εθνικιστές, όλοι συμβάλλουν στη διάχυση του εθνικο-πατριωτικού λόγου κι ως κατ’ επέκταση συνένοχοι σε κάθε φασιστική επίθεση σε συντρόφια. Η λύσσα μας για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη μας δίνει μία παραπάνω ώθηση για αναζήτηση φασιστικών στόχων.

Η Πρωτοπορία έτυχε να είναι η πρώτη ως κι η πιο εμφανής, μόλις εντοπιστούν κι οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τα ίδια και χειρότερα! Βρισκόμαστε σε καθημερινή και διαρκή επαγρύπνηση και αναζήτηση γνωστών φασιστικών προσώπων, εθνικιστικών διακριτικών σε ρουχισμό κτλ, με αυξημένη παρατηρητικότητα στις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

ΓΙΑ LIBERTATIA ΚΑΙ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

ΥΓ. Η συνθηματολογία μας να γίνει πράξη...»

Τι αναφέρουν μέλη της φοιτητικής παράταξης «Πρωτοπορία» σχετικά με το περιστατικό

«"Η συνήθεια που έγινε λατρεία"

Ενα ακόμη πρωινό βρήκε πληγωμένη την αγαπημένη μας παράταξη.

Αυτοί που ξέρουν να δρουν στο σκοτάδι με καλυμμένα πρόσωπα και κουκούλες χτύπησαν πάλι θρυματίζωντας την τζαμαρία του οικήματος μας και προκαλόντας ζημιές ρίχνοντας εμπρηστικούς μηχανισμούς.

ΥΓ Άλλοι φωνάζουν τα συνθήματα και άλλοι ρίχνουν τις πέτρες.......τα μακρά κοντά θα γίνουν ο χρόνος πλησιάζει!»

Εικόνες από την επίθεση

Πρωτοπορία Πάτρας

Πρωτοπορία Πάτρας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr