Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Υποτροφίες 2017-2018: Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ


Για τέταρτη χρονιά φέτος υλοποιείται το πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) που επιτρέπει σε πτυχιούχους από την Ελλάδα να μεταβούν στο Βερολίνο, να εργαστούν στα πλαίσια πρακτικής εργασίας στα γραφεία Γερμανών βουλευτών και να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε πανεπιστήμια του Βερολίνου αλλά και μια σειρά από εκδηλώσεις. Η Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS) είναι πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. 

Κάθε χρόνο χορηγούνται 120 υποτροφίες σε υποψήφιους με έκδηλο πολιτικό ενδιαφέρον, προερχόμενους από 41 διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα διεξάγεται από το 1986 και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από την 1η Μαρτίου έως την 31η Ιουλίου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Κατά την έναρξη του προγράμματος οι υποψήφιοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το τριακοστό έτος της ηλικίας τους, ενώ προϋπόθεση είναι να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Η υποτροφία περιλαμβάνει μηνιαία αποζημίωση 500 Ευρώ, δωρεάν διαμονή καθώς και ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης. Επιπλέον, η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα μετάβασης προς και από το Βερολίνο.

Στο πρόγραμμα IPS έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2.000 άτομα.

Επί του παρόντος οι Έλληνες που επιλέχθηκαν πέρυσι βρίσκονται στο Βερολίνο στα πλαίσια της υποτροφίας, όπου θα παραμείνουν μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. 

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων από την Ελλάδα είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου. 

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και το έντυπο της αίτησης υπάρχουν εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πρεσβεία της Ομο-σπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (πολιτικό τμήμα, τηλ. 210 7285307 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr