Είσαι φοιτητής, Κάνε αίτηση, γπάρεις υποτροφία, Φεβρουάριος 2016, αιτήσεις, προθεσμίες Είσαι φοιτητής; Κάνε αίτηση για να πάρεις υποτροφία! [Φεβρουάριος 2016]

Είσαι φοιτητής; Κάνε αίτηση για να πάρεις υποτροφία! Υπάρχουν φορείς, ιδρύματα και κληροδοτήματα που θα σε βοηθούν να συνεχίσεις τις σπουδές σου.

Ποιες είναι οι υποτροφίες και ποιες προυποθέσεις πρέπει να πληροίς;

- Ο Δήμαρχος του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη προκηρύσσει 13 υποτροφίες για την εκπαίδευση απόρων δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016.


Οι υποτροφίες αφορούν την εκπαίδευση μαθητών Λυκείου, φοιτητών Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής της Δημόσιας Εκπαίδευσης, και πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές σπουδές, σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης της Βασιλικής Διογένους Κοτζαμάνη.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να:

- είναι ελληνικής ιθαγένειας ή καταγωγής

- είναι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας

Φοιτητή αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

- είναι άποροι

- διακρίνονται για την επίδοσή τους στις σπουδές και στο ήθος

- είναι ηλικίας μέχρι 36 ετών

Η διάρκεια των υποτροφιών ορίζεται για υποτρόφους βασικών σπουδών μέχρι τη λήξη των κανονικών σπουδών στις σχολές που φοιτούν και για υποτρόφους μεταπτυχιακών σπουδών μέχρι δύο χρόνια που μπορεί να παραταθούν μέχρι δύο ακόμη χρόνια, με την προϋπόθεση ότι κάθε χρόνο θα υποβάλουν στο Δήμο τα δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή στη δημοτική και περιουσιακή τους κατάσταση καθώς και στην επίδοση των σπουδών τους.

Για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Ζωή Γιαννακίδου στα τηλέφωνα 2313-301083, 2313-301045.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 19 Φεβρουαρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.pilea-hortiatis.gr.

- Το Σωματείο Άγιος Βασίλειος - Βασιλειάδα προκηρύσσει την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε τρεις φοιτητές Πανεπιστημίου, από τα έσοδα του κληροδοτήματος της Παναγιώτας Κοντίδου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) να είναι άποροι

2) να είναι ηθικοί

3) να είναι επιμελείς

4) να κατάγονται από την Μακεδονία

5) να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή καταγωγή.

Για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-269369.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10 Φεβρουαρίου 2016.

Το Ίδρυμα Μ. Αρναούτη προκηρύσσει υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό σε πληροφορική ή συναφή κλάδο 2016-2017

Πιο συγκεκριμένα το ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης προκηρύσσει την απονομή υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης ή της Βορείου Αμερικής) για το ακαδημαϊκό έτος 2016 / 2017 στον τομέα της πληροφορικής ή συναφούς αντικειμένου. 

Η υποτροφία απονέμεται σε πτυχιούχους ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στους κλάδους αυτούς με διάκριση (Άριστα ή Λίαν Καλώς σε περίπτωση μη εμφάνισης αριστούχων). Απαραίτητη η άρτια γνώση της γλώσσας της χώρας των σπουδών. Ηλικία υποψηφίων μέχρι 30 ετών. Αποκλείονται οι υπότροφοι που έχουν λάβει υποτροφία από άλλη πηγή.

Η υποτροφία ανέρχεται στα 6000 ευρώ ετησίως και μπορεί να καλύψει έως και δύο έτη (το δεύτερο έτος θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο κεφάλαιο).

Οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρωθούν στην Αγγλική γλώσσα, και να ΦΤΑΣΟΥΝ στην κ. Αρναούτη μέχρι 2 Μαρτίου 2016 συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα καιαναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές που θα πραγματοποιηθούν.Αιτήσεις που θα φτάσουν μετά από αυτή την ημερομηνία δε θα ληφθούν υπόψη. Ο πρώτος κύκλος συνεντεύξεων θα γίνει μέσω Skype και οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη με την κ. Αρναούτη και την Επιτροπή στην Αθήνα μεταξύ 9 και 10 Απριλίου 2016. Παρακαλούμε να στείλετε την αίτησή σας στην Κ. Αρναούτη στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Λίστα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: 

1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση με φωτογραφία 

2. Συστατικές επιστολές (ξεχωριστά) 

3. Αναλυτικές βαθμολογίες 

4. Βιογραφικό

Η παρακάτω αίτηση θα πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί συνοδευόμενη από τοβιογραφικό σας και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές που έχετε ολοκληρώσει ήδη και αυτές που θα πραγματοποιηθούν στην παρακάτω διεύθυνση:

Mrs N. Arnaoutis, 7 Redington Road, London NW3 7QX United Kingdom

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση σε μορφή Word ή PDF

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 2 Μαρτίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος "Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης" www.arnaoutisfoundation.com

Πενήντα (50) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές 2016-2017 σε Ελλάδα και εξωτερικό από το Ίδρυμα Προποντίς

To Ίδρυμα Προποντίς προκηρύσσει το 17ο πρόγραμμα για την απονομή 50 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού και εξωτερικού κατά ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι και 12/02/2016.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr