Μηνιάτικο σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές αποφάσισε η Βουλή

Μηνιάτικο σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές αποφάσισε η Βουλή

Οικονομική ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθεί στους οικονομικά αδύναμους φοιτητές των ΑΕΙ. Αυτό αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης η Βουλή, η οποία έκανε δεκτή τροπολογία οχτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την τροπολογία έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τον ηλεκτρονικό πόλεμο.


Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι «στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας».

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων ενώ καταψήφισε η ΝΔ εκφράζοντας αμφιβολίες για την σκοπιμότητά της ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Οι Προϋποθέσεις, οι Δικαιούχοι και η Διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθούν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσα στο επόμενο διάστημα. Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος πάτησε εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr