Τι γίνεται με το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ή αλλιώς Υποτροφίες ΕΚΟ

Τι γίνεται με το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ή αλλιώς Υποτροφίες ΕΚΟ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Μετά από ασταμάτητα ερωτήματα φοιτητών τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν μέσα από το παρόν άρθρο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) από το ακαδημαϊκό έτος 2016/17 προκηρύσσει για κάθε ακαδημαϊκό έτος (περίπου στο τέλος κάθε ακαδ. έτους) προπτυχιακές υποτροφίες για τους φοιτητές των Τμημάτων / Σχολών των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και πρώην ΤΕΙ) της χώρας.


Οι υποτροφίες αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (EKO).

Το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας ΕΚΟ ή αλλιώς Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως:

1. Η προκήρυξη για τις Υποτροφίες ΕΚΟ ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 δεν έχει ακόμη εκδοθεί

2. Δεν έχει εκδοθεί η προκήρυξη ούτε του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

3. Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ

4. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια σχετική ανακοίνωση για το θέμα αυτό

5. Μόλις εκδοθεί η προκήρυξη θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από το Φοιτητικά Νέα - Newsroom

Ακόμη, δείτε πατώντας εδώ την ενημερωτική σελίδα για όλα τα φοιτητικά επιδόματα.

Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά για τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τους δικαιούχους και τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ ακαδ. έτους 2018-2019 πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr