Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές υποτροφίες από το ΕΚΠΑ - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές υποτροφίες από το ΕΚΠΑ

Υποτροφίες: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαχειρίζεται διάφορα Κληροδοτήματα ειδικού σκοπού που χορηγούν υποτροφίες και βραβεία. Οι υποτροφίες χορηγούνται για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Παρακάτω παρατίθενται οι σχετικές προκηρύξεις υποτροφιών όπως και η ύλη των μαθημάτων για Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές υποτροφίες με διαγωνισμό, έτους 2016/17.


Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 12-6-2020

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και σε εφαρμογή των ειδικών μέτρων προστασίας το Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων, της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων του Πανεπιστημίου, θα εξυπηρετεί αιτήματα και τυχόν διευκρινήσεις αναφορικά με τις υποτροφίες και τα βραβεία των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και πτυχιούχων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικώς. Επίσης, η διακίνηση εγγράφων ή δικαιολογητικών θα γίνεται με τη χρήση όλων των διαθέσιμων ηλεκτρονικών μέσων (email, scanner, fax κλπ.). 

Σε περίπτωση σοβαρού κωλύματος και έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνήσετε αρχικά με το Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Τμήματος είναι τα ακόλουθα:

Τηλέφωνα: 210 3689127, 210 3689130, 210 3689132-34, Fax: 210 3689136

Υπάλληλοι Τμήματος:

Αλεξάνδρα Κατσιμπούλα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Γεωργία Κόκλα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σταυρούλα Τρυφιάτη email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Αναλυτικά οι Υποτροφίες

Κατάσταση Κληροδοτημάτων από τα έσοδα των οποίων θα χορηγηθούν, κατά το Πανεπιστημιακό  έτος 2016-17, με διαγωνισμό, προπτυχιακές υποτροφίες σε φοιτητές ΑΕΙ.

Α. Για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα

1. Βλάχου Νικολάου: Δύο (2) υποτροφίες σε άπορο άρρενα δευτεροετή φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 200,00.

2. Βαρύκα Ιώαννου: Μία (1) υποτροφία σε φοιτητές όλων των Σχολών και των Τμημάτων του ΕΚΠΑ.

3. Κων/νου Γεροστάθη: Δύο (2) υποτροφίες σε φοιτητή της Θεολογικής Σχολής που δεν έχει περιβληθεί ακόμη το ιερατικό σχήμα ή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγόμενο  από το Ν.  Άρτας. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 200,00.

4. Ιωάννου Λαμπρίδου: Μία (1) υποτροφία σε άπορο φοιτητή της Ιατρικής Σχολής ή του Τμήματος Οδοντιατρικής του Εθν. & Καποδ. Πανεπιστημίου Αθηνών. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας  Ευρώ 200,00.

5. Λαμπρινής Λιόντα: Δύο (2) υποτροφίες σε άπορο φοιτητή/τρια της Ιατρικής Σχολής του Εθν. και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 200,00.

6. Γ. ΜαυροκορδάτουΔύο  (2) υποτροφίες σε άπορους  φοιτητές  της Θεολογικής Σχολής του Εθν. και Καποδ. Πανεπιστημίου Αθηνών. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας    Ευρώ 300,00.

7. Δημ. ΜαυροκορδάτουΔύο (2) υποτροφίες σε τεταρτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Εθν. και Καποδ. Παν/μίου Αθηνών, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στα μαθήματα του προηγούμενου παν/κού έτους (Γ΄έτους). Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 300,00.

8. Έλλης Μιχελουδάκη: Τρείς (3) υποτροφίες σε άπορους και εν γένει οικονομικά ασθενείς φοιτητές οποιουδήποτε Τμήματος ή Σχολής του ΕΚΠΑ που κατάγονται από το Ν. Ρεθύμνης. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 200,00.

9. Γερ. Και Καθλ. Παΐζη: Μία (1) υποτροφία σε πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 125,00.

10. Μ. Ράδου: Τρεις (3) υποτροφίες  σε φοιτητές  της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθν. και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, που κατάγονται   από το Δήμο Αθηναίων ή από την  ΄Ηπειρο και κατοικούν    μόνιμα στο Δήμο Αθηναίων ή σε Δήμους και Κοινότητες της Ηπείρου, αποκλειομένων των  καταγομένων από Μ. Ασία (η καταγωγή των υποψηφίων καθορίζεται από την καταγωγή του πατέρα)  - Μηνιαίο ποσό υποτροφίας  Ευρώ 300,00.

11. Ι. Σφογγοπούλου: Πέντε (5) υποτροφίες σε άπορους φοιτητές  όλων των Σχολών του Παν/μίου Αθηνών, καταγόμενους από το Ν. Μαγνησίας και κατά προτίμηση από τα είκοσι τέσσερα (24) χωριά του Πηλίου. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας  Ευρώ 300,00.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 12-6-2020

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων (Χρ. Λαδά 6, Τ.Κ. 105 61)  καθημερινά από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται καθημερινά στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30 Αθήνα, Τ.Κ. 106 79.

Συνοδευτικά αρχεία:

Για Μεταπτυχιακές Σπουδές 

 

Β. Για μεταπτυχιακές σπουδές

Κατάσταση Κληροδοτημάτων, από τα έσοδα των οποίων θα χορηγηθούν, με διαγωνισμό, υποτροφίες, κατά  το Παν/κό έτος 2016-17 για μεταπτυχιακές σπουδές.

1. Ματθίλδης Χας Κ.Βαρβαρέσου: Μία (1) υποτροφία σε διδάκτορα ή πτυχιούχο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών αυτού, προς πραγματοποίηση ευρύτερων οικονομικών σπουδών στο εξωτερικό. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.

2. Ιωάννη Αλεβιζάτου - Κόντου: Τρεις (3) υποτροφίες σε αριστούχους πτυχιούχους όλων των Σχολών και των Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εσωτερικό ή Εξωτερικό. Μηνιαίο ποσό για μεταπτυχιακές σπουδές: α) στο Εξωτερικό Ευρώ 700,00 και β)  στην Ελλάδα Ευρώ 350,00

3. Ελένης Θεοδωρίδου - Stimson: Τρεις (3)  υποτροφίες σε οικονομικά αδύνατους πτυχιούχους οποιουδήποτε Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας ή της Ρωσίας ή της Αγγλίας. Μηνιαίο Ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00

4. Ελένης ΘεοδωρίδουΜία (1)  υποτροφία σε οικονομικά αδύνατο πτυχιούχο οποιουδήποτε Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας ή της Ρωσίας . Μηνιαίο Ποσό υποτροφίας Ευρώ 500,00

5. Κωνσταντίνου Κριεζή: Τρεις (3) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό, για μία τριετία, στους καλύτερους διδάκτορες ή και πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής, Οδοντιατρικού Τμήματος και της Σχολής Νομικών , Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών όλων των ΑΕΙ της Χώρας , και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν όλων των λοιπών Σχολών των ΑΕΙ της Χώρας , που κατάγονται από τα Νησιά ΄Υδρα και Σπέτσες και κατέχουν την Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα , προτιμωμένων σε περίπτωση ισοψηφίας εκείνων που φέρουν εξ αίματος το επώνυμο « Κριεζής» από την ΄Υδρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι που να κατάγονται από τα Νησιά ΄Υδρα και Σπέτσες , θα γίνονται δεκτοί στον διαγωνισμό και όσοι κατάγονται από άλλες περιοχές της Ελλάδος. (Ηλικία μέχρι 27ετών).Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.

6. Αντωνίου Παπαδάκη: Πέντε (5) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό ή Εσωτερικό σε πτυχιούχους όλων των σχολών των Τμημάτων του Εθνικού και Καποδ.Πανεπιστημίου Αθηνών. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές: α) στο Εσωτερικό Ευρώ 450,00 και  β) στο Εξωτερικό Ευρώ 800,00.

7. Περικλέους Φρειδερίκου: Πέντε  (5) υποτροφίες σε άπορους πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγόμενους από το Ν. Αττικής και κατά προτίμηση από την Αθήνα, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη και κατά προτίμηση στη Γερμανία.  Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.

8. Ιωάννου Κοντολέοντος: Μία (1) υποτροφία σε αριστούχους πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Οδοντιατρικής αυτού, προς μετάβαση, κατά προτίμηση: α) σε μία (1) ευρωπαϊκή χώρω και β) εφόσον δεν καλυφθούν οι θέσεις, στις ΗΠΑ, για την απόκτηση ειδικότητας ή για ευρύτερες ιατρικές σπουδές.  Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 12-6-2020

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων (Χρ. Λαδά 6, Τ.Κ. 105 61)  καθημερινά από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται καθημερινά στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30 Αθήνα, Τ.Κ. 106 79.

Πληροφορίες για τις υποτροφίες και τις αιτήσεις εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr