Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Διευκρινίσεις, συχνές ερωτήσεις για την έναρξη της Υποτροφίας ΕΚΟ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Διευκρινίσεις, συχνές ερωτήσεις για την έναρξη της Υποτροφίας ΕΚΟ

Από το ΙΚΥ για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (EKO)» ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

Με αφορμή πλήθος τηλεφωνημάτων που λαμβάνουμε καθημερινά για διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία έναρξης της υποτροφίας, εφιστούμε την προσοχή στους επιλεγέντες υποψήφιους, προς αποφυγή παρερμηνειών, να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί και να περιοριστούν σε αυτές.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Προς διευκόλυνσή τους διευκρινίζονται τα εξής:

1. Στεγαστικό επίδομα: Δεδομένου ότι η σχετική προθεσμία υποβολής αίτησης για στεγαστικό επίδομα λήγει στις 20/10/2017 συμβουλεύουμε όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση (στην Γραμματεία του Τμήματός/Σχολής τους) και σε περίπτωση που λάβουν το στεγαστικό επίδομα πριν την αποπληρωμή του συνολικού ποσού της υποτροφίας, το ποσό θα συμψηφισθεί με την υποτροφία.

2. Τα σφάλματα τεχνικής φύσεως που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την σύνδεση στην διαδικτυακή πύλης (portal) του ΙΚΥ και την λειτουργία της έχουν επιλυθεί. Παρακαλούμε για την επίλυση τυχόν επιμέρους προβλημάτων τεχνικής φύσεως (σύνδεση στο portal , κωδικοί, e- mail κ.τ.λ.) να απευθύνεστε αποκλειστικά στους αρμόδιους: α) κ. Χ. Αυλωνίτη, τηλ. επικοινωνίας 2103726311, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και β) κ. Π. Μητροπούλου, τηλ. 2103726366, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

3. Ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων (α΄ στάδιο): Περιοριστείτε στις οδηγίες που σας έχουν δοθεί (στοιχεία supervisor ή άλλα έγγραφα στο πρόγραμμα σπουδών δεν αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ακριβή στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του υποτρόφου (συμπληρώστε το όνομά σας όπως ακριβώς εμφανίζεται στον τραπεζικό λογαριασμό). Το πρώτο στάδιο ολοκληρώνεται επιλέγοντας «Οριστική Υποβολή» και «Αποθήκευση» στο πρόγραμμα σπουδών (τίποτε άλλο).

4. Σύναψη σύμβασης - υποβολή παραδοτέων: Οι απαιτούμενες εκ μέρους σας ενέργειες (παραλαβή, εκτύπωση και υπογραφή της σύμβασης, ανάρτηση παραδοτέων, ταχυδρόμηση κτλ.) θα ξεκινήσουν μετά την παραλαβή σχετικού μηνύματος (e-mail) από το ΙΚΥ. Μεσολαβεί χρονικό διάστημα ολίγων ημερών για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων από το ΙΚΥ. Η προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου θα παραταθεί για εύλογο χρονικό διάστημα στις περιπτώσεις όπου έχει καθυστερήσει η έκδοση των βεβαιώσεων από τις Γραμματείες ή της σύμβασης λόγω των ελέγχων που διενεργεί το ΙΚΥ.

5. Παραδοτέα (ενδιάμεσο και τελικό): Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση της υποτροφίας είναι η υποβολή του ενδιάμεσου και τελικού παραδοτέου σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος και τη σχετική προκήρυξη. Οι επιλεγέντες υποψήφιοι οι οποίοι δεν πληρούν και τις δύο προϋποθέσεις δεν θα λάβουν την υποτροφία.

6. Λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος, το ΙΚΥ δεν δύναται να εξυπηρετεί τηλεφωνικώς τους ενδιαφερόμενους για το επόμενο διάστημα. Παρακαλούμε για τυχόν διευκρινίσεις και περαιτέρω πληροφορίες να επικοινωνείτε μέσω του υπερσυνδέσμου: https://www.iky.gr/support/.

7. Τραπεζικός λογαριασμός: Η υποτροφία θα καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της ημεδαπής που δηλώνεται από τον υπότροφο και στον οποίο ο υπότροφος είναι μοναδικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Οι υπότροφοι που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό οφείλουν να απευθυνθούν σε τράπεζα της προτίμησής τους προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμό ως φοιτητές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση περί ελέγχου κεφαλαίων και την εγκύκλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν άλλον λογαριασμό και βεβαίωση εγγραφής από την Γραμματεία του Τμήματος/Σχολής τους).

Όσοι Πρωτοετείς διαβάζουν αυτό το άρθρο, να το αγνοήσουν καθώς δεν τους αφορά. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στους Πρωτοετείς στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για το πως θα διεκδικήσουν το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ (διαφορετικό από το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα) ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών