Μεταπτυχιακές Υποτροφίες Νομικής ύψους (€10.000) έκαστη

Μεταπτυχιακές Υποτροφίες Νομικής ύψους (€10.000) έκαστη

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Α. Γαζή προκηρύσσει, για το Πανεπιστημιακό έτος 2018-2019, τη χορήγηση, από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Α.Γαζή: τεσσάρων (4) ετήσιων υποτροφιών σπουδών στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές σε τουλάχιστον πτυχιούχο Νομικής Σχολής ή Σχολής συναφών σπουδών ελληνικού ή αλλοδαπού ομοταγούς Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές θα πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα με την ακόλουθη σειρά:


α. για τη σπουδή του ρωμαϊκού δικαίου,

β. του αρχαίου ελληνικού (και όχι ελληνιστικού δικαίου),

γ. του βυζαντινού (και όχι του μεταβυζαντινού δικαίου).

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν αναλόγως λατινικά ή αρχαία ελληνικά και τουλάχιστον γερμανικά ή να εξασφαλίσουν την εκμάθηση των γλωσσών αυτών.

Σε περίπτωση που δενεμφανισθούν ικανοί υποψήφιοι για τη σπουδή της ιστορίας του δικαίου, θα χορηγηθούν υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό για νομικούς αποκλειστικά κλάδους, περιλαμβανομένης και της κοινωνιολογίας του δικαίου.

Το ετήσιο ποσό κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε ευρώ 10.000 (μείον τις νόμιμες κρατήσεις). Κάθε υποτροφία μπορεί να ανανεώνεται, κατά την κρίση της Επιτροπής, για έναακόμη έτος μετά από αξιολόγηση του πρώτου έτους σπουδών των δικαιούχων των υποτροφιών.

Η Επιτροπή αποφάσισε ότι η επιλογή των επικρατέστερων υποψηφίων θα γίνει με κριτήρια την επιστημονική τους επίδοση όπως προκύπτει από τους τίτλους σπουδών, την αναλυτική βαθμολογία και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο θεωρηθεί πρόσφορα για τη διαμόρφωση της γνώμης της Επιτροπής.

Οι υποτροφίες μπορούν να ανανεώνονται κατόπιν αξιολογήσεως της προόδου του υποτρόφου στις σπουδές του, ενόψει και των οικονομικών δυνατοτήτων του κληροδοτήματος. Οι υπότροφοι υποχρεούνται να υποβάλουν την εγγραφή τους έκθεση προόδου εξαμηνιαίως συνοδευόμενη από επιστολή του καθηγητή με τον οποίο συνεργάζονται, και πλήρη απολογισμό της προόδου τους στο τέλος της χρονιάς.

Η Επιτροπή μπορεί να καλεί προς ενημέρωσή της, πριν από τη χορήγηση υποτροφιών, τόσο τους υποψηφίους για τη χορήγηση της υποτροφίας όσο και τουςδικαιούχους υποτροφίας προς ενημέρωσή της για την πορεία των σπουδών τους, οποτεδήποτε καθ’ όλο το διάστημα για το οποίο θα χορηγείται αυτή. Επίσης η Επιτροπή μπορεί οποτεδήποτε να διακόπτει τη χορήγηση της υποτροφίας, εάν κατά την κρίση της παύουν να πληρούνται οι όροι υπό τους οποίους αυτή χορηγήθηκε.

Οι αιτήσεις μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση των υποτροφιών πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30, 106 79 Αθήνα). 

Καταληκτική ημερομηνία: Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr