Η ΛΙΣΤΑ με τα πανεπιστήμια που «έβγαλαν» Έλληνες και ξένους δισεκατομμυριούχους

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Έλληνες εκατομμυριούχοι στα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια

Η συνταγή του να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος, μάλλον ακόμη δεν έχει… βρεθεί. Ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μεγιστάνων του πλούτου έχει περάσει από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το LSE και το City του Λονδίνου και άλλα 25 παγκοσμίου κύρους ιδρύματα, συνδέουν το όνομά τους με τους 471 ευρωπαίους δισεκατομμυριούχους. Μπορεί στα 28 πανεπιστήμια να μη συμπεριλαμβάνεται κανένα ελληνικό ωστόσο φιγουράρουν ονόματα Ελλήνων που πέρασαν από εκεί.

Σπύρος Λάτσης, Αριστοτέλης Μυστακίδης, Στέλιος και Κλέλια Χατζηιωάννου περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα πανεπιστήμια, που δημοσιεύει το Business Insider.

Υπάρχουν 2.033 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, σύμφωνα με τον κατάλογο της Forbes για το 2017 – 233 περισσότερα από πέρυσι. Ο πλούτος τους συγκεντρώνεται σε περισσότερα από $7,67 τρις ​​(£5,9 τρις).

Από τον αριθμό αυτό, σχεδόν το ένα τέταρτο (471) είναι Ευρωπαίοι κάτοικοι και μεταξύ αυτών, έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 208 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο – χωρίς να υπολογίζουν τυχόν επίτιμους τίτλους ή διδακτορικά.

Στη λίστα του Business Insider με τα 28 πανεπιστήμια που αποφοίτησαν οι ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

1. Harvard/Harvard Business School, Ηνωμένες Πολιτείες

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Χάρβαρντ από το οποίο αποφοίτησαν πέντε ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι και αλλά και το Χάρβαρντ Business School που φοίτησαν άλλοι 12. Μεταξύ αυτών ο βρετανός τραπεζίτης Bruno Schroder.

2.University of St. Gallen, Ελβετία

Το Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση 10 ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων.

3. London School of Economics

Οκτώ Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι αποφοίτησαν από το LSE, το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Μεταξύ αυτών, οι δύο Έλληνες δισεκατομμυριούχοι, Σπύρος Λάτσης και Αριστοτέλης Μυστακίδης, καθώς και ο Στέλιος και η Κλέλια Χατζηιωάννου.

4. ETH, Ζυρίχη

Ψηλά στη λίστα βρίσκεται και το ETH στην Ελβετία με 7 δισεκατομμυριούχους

5. HEC, Παρίσι

Έξι Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι φοίτησαν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που εξειδικεύεται σε σπουδές επιχειρήσεων.

6. City, Λονδίνο

Από το πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησαν η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Τόνι Μπλερ ή ο πρώην CEO της Coca Cola, έχουν περάσει έξι Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι. Ο Στέλιος Χατζηιωάννου και η αδελφή του Κλέλια, μεταξύ αυτών.

7.Lund University, Σουηδία

Ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Σουηδίας είναι υπεύθυνο για τις σπουδές έξι δισεκατομμυριούχων.

8.University of Milan - Ιταλία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η ιδρύτρια της Πράντα μεταξύ των πέντε δισεκατομμυριούχων που έκαναν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

9.University of Oxford, Βρετανία

Το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του Time’s για το 2017 είναι υπεύθυνο για τις σπουδές πέντε δισεκατομμυριούχων. Από το ιστορικό πανεπιστήμιο έχουν περάσει ο Οσκαρ Ουάιλντ, η Τερέζα Μέι, ο Μπιλ Κλίντον και ο Ρούπερτ Μέρντοχ.

10.University of Zurich, Ελβετία

Πέντε δισεκατομμυριούχοι έχουν σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

11.University of Cambridge, Βρετανία

Στο τρίτο παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο έχουν κάνει τις σπουδές τους τέσσερις δισεκατομμυριούχοι

12.Imperial College London, Βρετανία

Τέσσερις δισεκατομμυριούχοι έχουν σπουδάσει στο Imperial College, που εξειδικεύεται στις επιστήμες, τη μηυχανική και στη διοίκηση επιχειρήσεων.

13.Karlsruhe Institute of Technology, Γερμανία

Στο Ινστιτούτο έχουν περάσει τέσσερις δισεκατομμυριούχοι. Μεταξύ αυτών και ο μεγαλομέτοχος της BMW, της Rolls Royce.

14.Polytechnic University of Madrid, Ισπανία

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεζ και άλλοι τρεις δισεκατομμυριούχοι αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

15.Stockholm University, Σουηδία

Στους τέσσερις δισεκατομμυριούχους συμπεριλαμβάνεται και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Σουηδία, ο πρόεδρος της H&M, Στέφαν Πέρσον.

16.Boston University, Ηνωμένες Πολιτείες

Στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης σπούδασαν τρεις ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι.

17.University of Cologne, Γερμανία

Ψηλά στη λίστα του Βusiness Insider είναι το πανεππιστήμιο της Κολωνίας, το οποίο είναι γνωστό για τις συνεργασίες του με διεθνή πανεπιστήμια.

18.Complutense University of Madrid, Ισπανία

Τρεις ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι πέρασαν από το πανεπιστήμιο από το οποίο έχουν αποφοιτήσει επτά νομπελίστες.

19.École Polytechnique, Γαλλία

Τρεις Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι έχουν σπουδάσει σε αυτό το δημόσιο ινστιτούτο.

20. Albert Ludwig University of Freiburg, Γερμανία