Πανεπιστήμιο Κύπρου: Αίτηση Διαμονής στη Φοιτητική Εστία για Ελλαδίτες Φοιτητές

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Αίτηση Διαμονής στη Φοιτητική Εστία για Ελλαδίτες Πρωτοετείς Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Εν αναμονή των υποψηφίων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις από Ελλαδίτες πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές της A´ κατανομής, υποψήφιους Ελλαδίτες πρωτοετείς μεταπτυχιακούς φοιτητές, και υποψήφιους Έλληνες της Διασποράς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, για διαμονή στη Φοιτητική Εστία (Φ.Ε.) στην Πανεπιστημιούπολη, από τις 05 Αυγούστου μέχρι τις 09 Αυγούστου 2017.

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν στο τηλεομοιότυπο 00357- 22 895378, φ/δι κα Χριστίνα Λάμπρου (Γραφείο Στέγασης), και παράλληλα να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση του Πανεπιστημίου Κύπρου (Γραφείο Στέγασης, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Κτήριο «Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τ.Κ. 20537 Λευκωσία).


1. Δικαίωμα Υποβολής Αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για διαμονή στη Φ.Ε έχουν όσοι φοιτητές πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

  • Έχουν την ιδιότητα του προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Έχουν υποβάλει την Αίτηση Διαμονής στη Φ.Ε. μαζί με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά εντός της καθορισμένης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Το κατά κεφαλήν ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της οικογένειας δεν ξεπερνά τα €12.000 (συνολικό ετήσιο εισόδημα οικογένειας διά τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας).
  • Δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες από τη διαμονή τους στη Φ.Ε. (σε περίπτωση που διέμεναν παλαιότερα).

2. Κριτήρια Επιλογής Ενοίκων

Η αξιολόγηση των αιτήσεων διαμονής θα γίνει με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Οικονομική κατάσταση οικογένειας αιτητή.
  • Κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

3. Τύπος / Αριθμός Δωματίων

Στους πρωτοετείς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα επιλεγούν θα παραχωρηθούν μονόκλινα δωμάτια με κοινόχρηστους χώρους υγιεινής και κουζίναγια κάθε οκτώ δωμάτια (τύπος Β). Θα παραχωρηθούν συνολικά 23 δωμάτια, 20 σε προπτυχιακούς  και 3 σε μεταπτυχιακούς.

4. Ενοίκιο

Το ύψος ενοικίου για τα δωμάτια τύπου Β ανέρχεται στα €120/άτομο/μήνα.

5. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα εισαγωγής θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2017.

6. Πληροφορίες

Για έντυπα αιτήσεων διαμονής στη Φοιτητική Εστία και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της, τους κανόνες επιλογής ενοίκων, και την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Στέγασης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (τηλ. 00357 22894037/4038, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Ιστοσελίδα: https://www.ucy.ac.cy/fmweb/el/tomeasfoiththkhs-merimnas/housing-office), στην Πανεπιστημιούπολη (Ισόγειο Κτιρίου

Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης). Η Πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην περιοχή Αθαλάσσας, ανατολικά του δρόμου Αγλαντζιάς - Γερίου.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr