Τι ισχύει για τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες - Πανεπιστημιακό Άσυλο

ΑΕΙ: Τι ισχύει για τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Ψηφίστηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής το το Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» που ρυθμίζει αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο όλα όσα προβλέπει η ρύθμιση στο άρθρο 3 του Νομοσχεδίου «Ακαδημαϊκές Ελευθερίες».


Συγκεκριμένα Στο Άρθρο 3

Ακαδημαϊκές Ελευθερίες

Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και στη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των δημοκρατικών αξιών, των ακαδημαϊκών ελευθεριών στην έρευνα και στη διδασκαλία, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την προστασία του δικαιώματος στη γνώση και τη μάθηση έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των Α.Ε.Ι. επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

  • Δείτε ΕΔΩ όλες τις ΑΛΛΑΓΕΣ που αφορούν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για όλα τα νέα που αφορούν του Φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr