Αμετακίνητος για τους ''αιώνιους'' φοιτητές ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή, Μαίρης Πολλάλη, για τους «αιώνιους» φοιτητές και προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την επικείμενη διαγραφή τους από τις 31/8.

«Στις 31 Αυγούστου του 2014 τελειώνει για κάποιους φοιτητές, η προθεσμία που είχαν για να πάρουν το πτυχίο τους. Δεν μιλάμε για βραχεία προθεσμία, δεν μιλάμε για κάτι λογικό. Μιλάμε για φοιτητές που ξεπερνούν τα 11 χρόνια. Μιλάμε για φοιτητές στους οποίους δόθηκε πάρα πολύς χρόνος για τις σπουδές τους. Επειδή ακόμα η αρμοδιότητα δεν πέρασε στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο νόμος ορίζει τι θα γίνει», σχολίασε αρχικά για τους «αιώνιους φοιτητές» ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Πρέπει να βάλουμε μια τάξη στα Πανεπιστήμια. Είναι 170 με 180.000 αυτοί που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ και περίπου 10.000 αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον. Έχουμε οργανισμούς σε εξέλιξη, όχι ακόμα θεσπισμένους. Έχουμε συνεργασία με τους προέδρους και τους πρυτάνεις για όλα. Έχουμε τον νόμο να ορίζει 31/8. Έχουμε ακούσει τα αιτήματα του κόσμου. Οι πρυτάνεις μιλάνε για μια μικρή παράταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τροπολογία που λέει ότι για όσους προσπάθησαν πρέπει να υπάρξει μια κατανόηση. Όλα τα συζητάμε αλλά πρέπει να υπάρξει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία που αλλοιώνει τους αριθμούς των Πανεπιστημίων».


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

«Έχω κάνει όλες τις δυνατές προσπάθειες. Δεν είναι και σύνηθες μια ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να είναι κάθε εβδομάδα σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις. Μου λένε για έναν που χρωστάει ένα μάθημα. Αυτός κάνει έναν αγώνα. Υπάρχει και κάποια άλλη φοιτήτρια που χρωστάει 2 μαθήματα, αλλά έχει να δώσει από το 2000! Υπάρχουν πολλές προτάσεις», πρόσθεσε.

«Εγώ έχω καταψηφίσει τη διάταξη αυτή για τον ΕΝΦΙΑ. Το λεγόμενο «χαράτσι» ήταν 1,9 δισ. και απασχολούσε τα μέσα για 2 χρόνια. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν 3 δισ. και όταν ψηφίστηκε απασχόλησε τα μέσα μόνο για λίγες εβδομάδες. Τώρα που ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί όμως, τα απασχολεί. Πρόκειται για μια λανθασμένη εφαρμογή που ήταν λάθος. Έκανε κακό. Τα λάθη θα διορθωθούν λέει το υπουργείο Οικονομικών και ελπίζω αυτό να γίνει. Πιστεύω ότι στην ψήφιση του προϋπολογισμού θα μπουν φοροελαφρύνσεις», σχολίασε για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Λοβέρδος.

«Ζητήσαμε 22.500 αναπληρωτές καθηγητές για να καλύψουμε τα κενά. Με αγώνα η κυβέρνηση μας έδωσε 19.500. Θα τα βγάλουμε πέρα, θα τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να δούμε ως κυβέρνηση το 1/10 για την εκπαίδευση», τόνισε ακόμα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr