Ρυθμίσεις και για τα Διδακτορικά

Ρυθμίσεις και για τα Διδακτορικά

Έχουμε ρυθμίσεις και για τα διδακτορικά όπου κι εκεί πρέπει να μπει μια κανονικότητα γιατί έχουμε πάρα πολλά Τμήματα με υπερβολικά υψηλό αριθμό διδακτορούχων και οι οποίοι λιμνάζουν και άρα πρέπει τα Τμήματα να δουν τι κάνουν, ο υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/4 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε αναλυτικά μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας:


Προφανώς έχουμε ρυθμίσεις και για τα διδακτορικά όπου κι εκεί πρέπει να μπει μια κανονικότητα γιατί έχουμε πάρα πολλά Τμήματα με υπερβολικά υψηλό αριθμό διδακτορούχων και οι οποίοι λιμνάζουν και άρα πρέπει τα Τμήματα να δουν τι κάνουν, το Υπουργείο δεν μπορεί να πηγαίνει σε κάθε Τμήμα να τα λέει αυτά.

Και βεβαίως να δούμε πολύ σοβαρά με αυτές τις ρυθμίσεις πως θα κάνουμε και το επόμενο βήμα, το οποίο επόμενο βήμα θα είναι η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας ανάμεσα στα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα ερευνητικά Ιδρύματα.

Διαβάστε ακόμη: Δωρεάν Μεταπτυχιακά με ολιγόωρη εργασία Φοιτητών αντί για δίδακτρα!

Με δυο πράγματα θέλω να τελειώσω. Το ένα είναι ότι πρέπει να μπει μια τάξη – και  λέω πολύ συνειδητά τη λέξη- στα εξ αποστάσεως και στα σεμινάρια δια βίου εκπαίδευσης. Και θα είμαστε πάρα – πάρα πολύ αυστηροί σε αυτό. Δεν βάζουμε τίποτε, γιατί θέλουμε να το μελετήσουμε. Το μελετάμε ήδη και θέλουμε να το μελετήσουμε.

Περισσότερα για τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr