Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Ferrari, Maserati, Lamborghini και Ducati

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της Ferrari και της Lamborghini

Φοιτητές από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για τίτλο master στον τομέα των μηχανοκίνητων οχημάτων, έχουν πλέον στη διάθεσή τους το πανεπιστήμιο που πάντα ονειρεύονταν. Το Motorvehicle University of Emilia-Romagna (MUNER).

Όλα ξεκίνησαν στην «αυτοκινητική Μέκκα» της Ιταλίας, την περιοχή της Emilia-Romagna, όπου θα βρίσκεται και η έδρα του νέου πανεπιστημίου. Σε αυτό θα συμμετέχουν ιερά τέρατα της βιομηχανίας όπως η Ferrari, η Maserati, η Lamborghini, η Ducati, Magneti Marelli και Dallara μαζί με τις ομάδες της F1 Haas και Toro Rosso. Το εκπαιδευτικό έργο θα συντονίζεται από τα πανεπιστήμια της Μπολόνια, της Φεράρα, της Μόντενα και της Πάρμα.

Τα μαθήματα στο νέο πανεπιστήμιο θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2017, στα αγγλικά. Απευθύνονται σε φοιτητές από όλο τον κόσμο, που θέλουν να γίνουν οι καλύτεροι στον τομέα της μηχανολογίας των μηχανοκίνητων οχημάτων και θα έχει δύο αντικείμενα. Το πρώτο θα είναι «Προηγμένη μηχανολογία αυτοκινήτων (Advanced Automotive Engineering)» και το δεύτερο «Προηγμένη μηχανολογία ηλεκτρονικών (Advanced Electronics Engineering)».

Στον πρώτο κύκλο σπουδών θα μπορούν να φοιτήσουν 120 μαθητές και στο δεύτερο μόλις 30, οι οποίοι θα επιλεγούν με πολύ αυστηρά κριτήρια. Πέρα από τα θεωρητικά μαθήματα θα υπάρχουν εργαστήρια τεχνολογίας αιχμής των συνεργαζόμενων βιομηχανιών και πρακτική άσκηση στις εγκαταστάσεις όλων των συμμετεχόντων κατασκευαστών και ομάδων.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά μηχανολόγων στον αυτοκινητικό τομέα με κορυφαία κατάρτιση, που θα δημιουργήσει τα οχήματα του μέλλοντος.

Από τις δύο βασικές κατευθύνσεις που θα οδηγούν σε απόκτηση πτυχίου master, η πρώτη χωρίζεται επίσης σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα. Μετά τα γενικά μαθήματα, οι φοιτητές βάσει της βαθμολογίας τους και των προσωπικών τους ενδιαφερόντων θα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση. Έτσι θα υπάρχουν  οι επιλογές των «προηγμένων συστημάτων μετάδοσης», «προηγμένης μηχανολογίας δικύκλων», «προηγμένης κατασκευής σπορ αυτοκινήτων», «σχεδίασης αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης» και τέλος «σχεδίασης αγωνιστικών αυτοκινήτων».

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να αποτελέσουν την αφρόκρεμα των μηχανολόγων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο μέλλον και να δοκιμάσουν την τύχη τους σε αυτόν τον πρωτοποριακό εκπαιδευτικό οργανισμό, που ανοίγει πραγματικά τεράστιο ορίζοντα δυνατοτήτων επαγγελματικής αποκατάστασης, όπως γράφει το gazzetta δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://motorvehicleuniversity.com/en/.

Περισσότερα για τα Μεταπτυχιακά προγράμματα εδώ.