Καταγγελία Φοιτητικών Σχημάτων - ΕΑΑΚ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Καταγγελία Φοιτητικών Σχημάτων - ΕΑΑΚ

Την Δευτέρα 20/3 βρήκαμε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα (η Τρίτη 28/2 ήταν η πρώτη) το στέκι μας διαλυμένο με αναποδογυρισμένα τραπέζια, πεταμένα κείμενα και έγγραφα ενώ στους τοίχους είχαν σχεδιασθεί «στοχάδια». Είναι προφανές ότι ομάδα περιθωριακών φασιστοειδών βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί και να βανδαλίσει των χώρο των σχημάτων μας εκμεταλλευόμενοι ότι οι σχολές ήταν κλειστές κατά τη διάρκεια του 3ημέρου.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά «επιδρομών» των φασιστοειδών στις σχολές μας. Τα εθνικιστικά συνθήματα στις σχολές των Τοπογράφων και των Πολιτικών, τα γεγονότα στην φιλοσοφική, η παραφιλολογία περί «πατριωτικών» παρατάξεων σε σχολές του ΕΜΠ, η στήριξη και το σπρώξιμο «ανεξάρτητων» υποψηφίων στις περασμένες εκλογές από δηλωμένους εθνικιστές είναι ενδείξεις που οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Ο φασισμός, ο οποίος προ πολλού έχει απλώσει τα νύχια του στην ελληνική κοινωνία, φιλοδοξεί να παρεισφρήσει και στους χώρους των πανεπιστήμιων, χώρους που παραδοσιακά αποτελούν πόλους αντίστασης και αμφισβήτησης.

Είναι σαφές βέβαια ότι μόνο με τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις μπορούν να εμφανιστούν στα πανεπιστήμια. Οι ίδιοι οι φοιτητές κι οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν στείλει από καιρό στο περιθώριο τους ίδιους και την πολιτικές αντιλήψεις που υπηρετούν. Όταν οι ίδιοι υποστηρίζουν την δημιουργία μιας Ευρώπης-Φρούριο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίων μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα κράτησης και προσπαθούν να εμποδίσουν την ένταξη και φοίτηση προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Πολυτεχνείο αλλά και πανελλαδικά έδειξαν από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες/μετανάστες. 

Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που έχουν προβεί κι άλλες φορές σε αντίστοιχες επιθέσεις στο στέκι μας –μία εκ των οποίων εμπρηστική- σε περιόδους όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από μαζικές διαδικασίες συνελεύσεων αποφάσιζαν να κινηθούν μαχητικά ενάντια σε κυβερνήσεις και τους νόμους τους που επιτίθονταν στην παιδεία αλλά εξαθλίωναν και συνολικά τον λαό. Από το άρθρο 16 το ’06-’07 και το νόμο Διαμαντοπούλου το 2011, τις απολύσεις των διοικητικών το 2013 αλλά και τα μνημόνια/συμφωνίες που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και το μεγαλειώδες αντιφασιστικό κίνημα που δημιουργήθηκε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ξέρουν πολλοί καλά ότι τα σχήματά μας και συνολικά η ΕΑΑΚ έχει μεγάλη συμβολή στα κινήματα αυτά και στην οργάνωση των συλλόγων από τα κάτω μέσω Γενικών Συνελεύσεων σε μαχητική κατεύθυνση. 

Ξέρουν ότι η ΕΑΑΚ δεν τους άφησε ούτε πρόκειται να τους αφήσει σπιθαμή γης μέσα στα πανεπιστήμια, αποκλείοντάς τους πολιτικά και οργανωτικά από τις σχολές, όπως άλλωστε προβλέπουν και τα ίδια τα καταστατικά των περισσότερων φοιτητικών συλλόγων.

Αυτό που πρέπει όμως να μάθουν είναι ότι σε μια συγκυρία που προσπαθούν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, είτε με τέτοιου είδους θρασύδειλες επιθέσεις είτε με μπροστάρηδες καθηγητές που προχωρούν σε μηνύσεις μελών της ΕΑΑΚ όπως συμβαίνει στην Ξάνθη, θα βρουν απέναντί τους πρώτα εμάς αλλά και τους ίδιους τους φοιτητικούς συλλόγους!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΥΡΒΗ - ΕΑΑΚ