Μαζεύουν υπογραφές για να μπει τέλος στην ανομία στα Πανεπιστήμια

Μαζεύουν υπογραφές για να μπει τέλος στην ανομία στα Πανεπιστήμια

Μετά την επίθεση κατα του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, (δείτε εδώ) μία ομάδα Πανεπιστημιακών ετοίμασαν ενα κείμενο με σκοπό να διαδωθει και να υπο γραφεί και να διασωθεί από όσους πιστεύουν ότι πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στην ανομία στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σκεπτικό των συγγραφέων του κειμένου αυτου είναι ότι "πρέπει να υπάρξει αντίδραση στις ασήμαντες μειοψηφίες που διέρχονται βίαια μέσα με σκοπό να καθορίζουν τις απόψεις, την έκφραση της γνώμης, τον τρόπο ζωής και στο τέλος την ίδια την ελευθερία μας".


Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Η επίθεση που υπέστη ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, μέσα στον ίδιο τον χώρο του Πανεπιστημίου του, είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς ανάλογων κρουσμάτων που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια. Οι υπογράφοντες απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση προς τις αρχές της Πολιτείας, των Πανεπιστημίων, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να παύσει η βία που στιγματίζει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευσή μας. Η ευθύνη, τελικά, δεν ανήκει μόνον στους βιαιοπραγούντες, αλλά και σε όλους όσους δεν υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο της εκπαίδευσης. Πόσο, άραγε, θα πρέπει να περιμένουμε ώστε ένα από αυτά τα κτυπήματα στο κεφάλι να αποδειχθεί μοιραίο;

Το ψήφισμα μπορείτε να το δείτε μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr