Επιστολή Υπουργού Παιδείας σε πρυτάνεις και πρόεδρους ΤΕΙ για τα επαγγελματικά δικαιώματα

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Επιστολή Υπουργού Παιδείας σε πρυτάνεις και πρόεδρους ΤΕΙ για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, με αφορμή παρατηρήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων επί του νομοσχεδίου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, την Εθνική Βιβλιοθήκη, στο οποίο έχουν περιληφθεί και διατάξεις που ρυθμίζουν διάφορα θέματα στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, έκανε γνωστή την πρόθεση του υπουργείου να ανοίξει διάλογο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα, που απαιτεί κοινωνική ειλικρίνεια και συνεννόηση και ζήτησε να υπάρξει προετοιμασία των φορέων, ώστε να παρουσιάσουν τις απόψεις τους σε συνεδρίαση που θα ορίσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αποκλειστικό θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα. Όμως, όπως τόνισε, σε αυτήν την προοπτική θα πρέπει τα ίδια γνωστικά αντικείμενα να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τις διεκδικήσεις τους και να λάβουν υπόψη τους και τις ευρωπαϊκές εμπειρίες.

«Θα παρακαλέσω το κλίμα να μην είναι εμφυλιοπολεμικό», σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου και ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ότι με επιστολή του προς τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ τούς καλεί να συγκροτήσουν επιτροπή για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.