Σία Αναγνωστοπούλου: Αποτυχημένος ο θεσμός των Συμβουλίων Ιδρύματος

Σία Αναγνωστοπούλου: Αποτυχημένος ο θεσμός των Συμβουλίων Ιδρύματος

«Τόσο η Ιστορία όσο και τα Θρησκευτικά είναι κατ' εξοχήν μαθήματα που οξύνουν την κριτική ικανότητα των μαθητών», δηλώνει στην συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, διαψεύδοντας τις φήμες για κατάργηση αυτών των μαθημάτων.

Για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η υπουργός, υποστηρίζει την άποψη ότι «το υπάρχον σύστημα εξετάσεων φαίνεται να κλείνει πια τον κύκλο του», ωστόσο διευκρινίζει ότι οι όποιες αλλαγές θα γίνουν μέσα από διάλογο, συναίνεση των κομμάτων και χωρίς κανένα αιφνιδιασμό.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δηλώνει ότι προτεραιότητα είναι να αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών κυρίως στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, με στόχο τον περιορισμό της παραπαιδείας.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοινώνει ότι έχουν πιστωθεί και πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα 500 θέσεις ΔΕΠ και δηλώνει ότι το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει έκκληση στους πρυτάνεις και στους προέδρους των ΑΕΙ να επιταχύνουν τον ρυθμό προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός δηλώνει ότι «ο θεσμός των Συμβουλίων Ιδρύματος, όπως λειτούργησε, αποδείχθηκε ένας μη επιτυχημένος θεσμός, καθώς οι εμπνευστές τους τον υπονόμευσαν ευθύς εξαρχής».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών