ΑΕΙ: Ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τους λέκτορες

ΑΕΙ: Ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τους λέκτορες

Το υπουργείο Παιδείας, το οποίο αφού ψήφισε διάταξη για ανάδειξη μελών εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού σε λέκτορες, τώρα στέλνει μήνυμα στους πρυτάνεις να παγώσουν τις διαδικασίες και υπόσχεται νέα ρύθμιση.

Η τροπολογία που μπήκε τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση όριζε χωρίς ανοικτή διαδικασία μέσω αίτησης σε ΕΕΠ και ΕΔΙΠ να διεκδικήσουν τη βαθμίδα του λέκτορα. Τόσο η Σύνοδος Πρυτάνεων όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού είχαν εκφραστεί αντίθετα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», κατά την προχτεσινή μέρα τα Πανεπιστήμια έλαβαν επιστολή από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου να μην εφαρμόσουν τη σχετική διάταξη καθώς αναμένεται νέα νομοθετική ρύθμιση. Οι έντονες αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί, όμως, αφορούσαν το γεγονός ότι η διάταξη προβλέπει κλειστές διαδικασίες ανάδειξης σε ακαδημαϊκές θέσεις με την ακαδημαϊκή κρίση να αμφισβητείται, ενώ παράλληλα δεν προβλέπει τη διεκδίκηση πανεπιστημιακών θέσεων σε άλλους επιστήμονες και γι’ αυτό είχε ζητηθεί είτε η τροποποίησή της είτε η ανάκλησή της.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr