Γιατί παραιτούνται τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων

Γιατί παραιτούνται τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων

Σε πλήρη απαξίωση οδηγούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση οι χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, την ίδια ημέρα που στη Βουλή ψηφιζόταν η τροπολογία με την οποία ανοίγει η "πόρτα" επιστροφής των "αιώνιων" φοιτητών στα Πανεπιστήμια, υπήρξε μπαράζ παραιτήσεων από τους προέδρους και τα μέλη των Συμβουλίων Ιδρυμάτων από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, ΕΜΠ, ΑΠΘ και Μακεδονίας.

Όπως εξηγούν στις επιστολές με τις οποίες υποβάλουν την παραίτησή τους, οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου να επεκτείνει με το "έτσι θέλω" τη θητεία τους μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το μέλλον του θεσμού. 

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Αυτό που καταγγέλλουν, δηλαδή, τα παραιτηθέντα μέλη των Συμβουλίων Ιδρυμάτων είναι ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία προχωρά στην απαξίωση του θεσμού δια της μεθόδου της "καταψύξεως". Κι αυτό γιατί αντί να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων συμβουλίων - καθώς η θητεία των σημερινών Συμβουλίων έληξε στις 31 Αυγούστου - το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την παράταση της θητείας των ήδη υπαρχόντων.

Περισσότερα για:

- To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) δείτε εδώ

- To Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) δείτε εδώ

- To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) δείτε εδώ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών