Υπουργείο Παιδείας: Θερινή Ακαδημία "Πέρα από την προσφυγική κρίση - Σπουδάζοντας στην Ευρώπη"

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Υπουργείο Παιδείας: Πέρα από την προσφυγική κρίση - Σπουδάζοντας στην Ευρώπη

Μετά από πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Θερινή Ακαδημία ‘’Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη’’.

Πρόκειται για μια πιλοτική εκπαιδευτική δράση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο την ενημέρωση των νέων προσφύγων σχετικά με το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Το πρωτοποριακό αυτό εκπαιδευτικό μοντέλο έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Φορέων και της Unesco. Συνδυάζει διαφορετικές εκπαιδευτικές μεθόδους και γίνεται σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς στο χώρο τους, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την εκπαίδευση στη δημοκρατία και τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ για την εκμάθηση της ελληνικής, ως ξένης γλώσσας.

Η Θερινή Ακαδημία θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 28 του Αυγούστου του 2016, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Πελοπόννησο. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.