Η λίστα με την παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων για το 2016 -  Η θέση των ελληνικών ΑΕΙ

Η παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων για το 2016 -  Η θέση των ελληνικών ΑΕΙ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων και για άλλη μια χρονιά, το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κατέκτησε την πρωτιά. Δείτε σε ποια θέση βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Για να βγει η κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το CWUR χρησιμοποιεί οχτώ δείκτες, ανάμεσά τους η ποιότητα εκπαίδευσης, η απασχόληση των αποφοίτων και η επιρροή. Στη δεύτερη θέση, πίσω από το Χάρβαρντ, βρίσκεται το Στάνφορντ και το ΜΙΤ, ακολουθούν τα δυο κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, Κέμπριτζ και Οξφόρδη, έκτο είναι το Κολούμπια και έβδομο το Μπέρκλεϊ και την πρώτη 10αδα κλείνουν το πανεπιστήμιο του Σικάγο, το Πρίνστον και το Γέιλ.


Από τα συνολικά 1000 πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα του CWUR για το 2016, τα 244 είναι στις ΗΠΑ, 90 στην Κίνα, 74 στην Ιαπωνία και 65 στη Βρετανία. Στην Ευρώπη, μετά το Κέμπριτζ και την Οξφόρδη ακολουθούν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, το University College London και το Imperial College London.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια

Όσον αφορά στα ελληνικά ΑΕΙ, ανάμεσα στα 1000 καλύτερα ανώτερα ιδρύματα, την καλύτερη θέση έχει το Καποδιστριακό που βρίσκεται στην 297η θέση και ακολουθούν το Αριστοτέλειο στην 439η, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην 513η, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 555η, το Πολυτεχνείο στην 644η, το Πανεπιστήμιο Πάτρας στην 650η και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην 919η.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr