Μαθήματα κατ' οίκον για να αποσυμφορηθούν τα πανεπιστήμια!

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Τρόπους να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το νέο καθεστώς στις μετεγγραφές φοιτητών, αναζητά το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να παρέχεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος διδασκαλία και κατ' οίκον, σε όσους φοιτητές πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας.
Τη συγκεκριμένη πρόταση για μαθήματα εξ αποστάσεως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


"Μία λύση που θα ήταν πιθανώς εφαρμοστέα από φέτος σε κάποια ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι για ορισμένα από αυτά τα παιδιά να εφαρμοστεί ο θεσμός της εξ αποστάσεως διδασκαλίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.


Σύμφωνα με τα "Νέα", ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφές, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 20.000, τη στιγμή που πέρσι ήταν 10.000.
Όπως διευκρίνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, το υπουργείο δεν προτίθεται να αλλάξει το σχετικό άρθρο 53 του Ν.4264/14 για τις μετεγγραφές, και συνεπώς μετεγγραφή θα δικαιούνται πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ειδικές κατηγορίες και φοιτητές με βάση τα οικονομικά κριτήρια (όριο τα 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντος).
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζήτησαν άμεση λύση ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα τμήματα, καθώς εκτιμάται ότι φέτος θα έχει μεγαλύτερο αριθμό μετεγγραφών.


Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι μελετάται η οικονομική ενίσχυση των κεντρικών ιδρυμάτων που θα δεχθούν μεγάλο αριθμό μετεγγραφέντων φοιτητών.