Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ

Με το βλέμμα στραμμένο στις βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χρονιάς του 2012 θα πρέπει να είναι οι φετινοί υποψήφιοι και κυρίως εκείνοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων, αφού τα μόρια θα κινηθούν ανοδικά.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνος" από τα τελευταία στοιχεία η γενική εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων θα κινηθούν ανοδικά και θα πρέπει να συγκριθούν με αυτές του 2012 και σε καμία περίπτωση με αυτές του 2013.

Οσοι δηλαδή αγωνιούν για την πορεία των μορίων εισαγωγής στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα πρέπει να κοιτάζουν κυρίως την κίνηση των βάσεων της προπέρσινης χρονιάς, προκειμένου να έχουν μια γενική εικόνα, αλλά βέβαια να ξέρουν ότι και πάλι θα υπάρχουν αποκλίσεις με δεδομένο ότι φέτος θα υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες σε όλα τα επιστημονικά πεδία.


Οι ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ) κυριολεκτικά θα "ανακατέψουν" τις βάσεις, τόσο στα κεντρικά ιδρύματα όσο και στις περιφέρειες, αφού αυτοί οι υποψήφιοι θα εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που τους δίνει ο νόμος και θα πάρουν άμεσα μετεγγραφή κοντά στα σπίτια τους σε αντίστοιχα τμήματα από αυτά που θα εισαχθούν, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι ιατρικές σχολές σε ΑΘήνα και Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσουν το φράγμα των 19,000 μορίων. Στις νομικές σχολές αναμένεται αύξηση πάνω από 250 μόρια, ενώ αναμένεται εκτίναξη 750 μορίων στις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr