​Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο η Αντζελίνα Τζολί - Τι θα διδάσκει

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

​Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο η Αντζελίνα Τζολί - Τι θα διδάσκει

Χρέη… καθηγήτριας αναλαμβάνει από το νέο έτος η Αντζελίνα Τζολί, η οποία θα διδάσκει στο «London School of Economics» το μάθημα «Γυναίκες σε Καιρό Πολέμου».

Όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση του το Πανεπιστήμιο, από το 2017 η 40χρονη χολιγουντιανή σταρ θα ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος της Βρετανίας ως επισκέπτρια-καθηγήτρια, διδάσκοντας ένα θέμα που γνωρίζει πολύ καλά ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

(Μέρος της ανακοίνωσης του LSE)

Μέσω του μαθήματος της με τίτλο «Γυναίκες σε Καιρό Πολέμου», η Τζολί θα καθοδηγεί τους μαθητές σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τις συνέπειες του πολέμου στις γυναίκες, με θεματική της την ειρήνη και την ασφάλεια.

Αυτό που τονίζεται μάλιστα στην ανακοίνωση του London School of Economics, είναι πως το εν λόγω μάθημα είναι το πρώτο του είδους του παγκοσμίως.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η 40χρονη ηθοποιός δεν θα είναι «μόνη» της αλλά θα διδάσκει με τον Ουίλιαμ Χέιγκ (πρώην υπουργό εξωτερικών της Βρετανίας), την Tζέιν Κόνορς, (διευθύντρια Δικαίου και Πολιτικής για την Διεθνή Αμνηστία) και την Μάντελεν Ρις (βρετανίδα δικηγόρο και νυν Γενική Γραμματέα του Διεθνούς Συνδέσμου Γυναικών για την Ειρήνη και για την Ελευθερία).

Ούτε καρφίτσα δεν θα πέφτει το 2017 στα έδρανα του LSE!