ΡΟΜΠΟΤ, εξετάσεις, εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ΡΟΜΠΟΤ ΘΑ ΔΩΣΕΙ εξετάσεις για να μπει στο… πανεπιστήμιο

ΡΟΜΠΟΤ ΘΑ ΔΩΣΕΙ εξετάσεις για να μπει στο… πανεπιστήμιο

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν στην Κίνα οι εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, μόνο που φέτος είναι λίγο πιο ιδιαίτερες, καθώς για πρώτη φορά μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης θα βάλει το ρομπότ της να συμμετάσχει στις εθνικές εισαγωγικές εξετάσεις.

Το ρομπότ θα έχει τους ίδιους περιορισμούς με τους κανονικούς μαθητές, ίδιο χρόνο να ολοκληρώσει τις εξετάσεις και φυσικά θα είναι αποσυνδεδεμένο από το ίντερνετ. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα του δοθούν οι ερωτήσεις, θα είναι συνδεδεμένο με έναν εκτυπωτή, όπου και θα στέλνει τις απαντήσεις του για να εκτυπωθούν σε χαρτί.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Θα εξεταστεί στα ίδια ακριβώς μαθήματα με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Μέσα σε αυτά είναι τα μαθηματικά, η κινεζική γλώσσα και «ελεύθερες τέχνες» που περιλαμβάνουν ιστορία, πολιτική και γεωγραφία. Εκτός από τα μαθηματικά, τα υπόλοιπα μαθήματα αναμένεται να το δυσκολέψουν, καθώς εκεί χρειάζεται περισσότερη «σκέψη» και οι απαντήσεις δεν είναι fixed.

Σύμφωνα με το techblog, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ρομπότ που θέλουν να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν το δικό τους ρομπότ-μαθητή που θα επιχειρήσει να μπει στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο το 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr