υπουργός Παιδείας, Τμήματα επαγγελματικά, Ιδρύματα επαγγελματικά, Σία Αναγνωστοπούλου Αν. υπουργός Παιδείας: Τμήματα και ολόκληρα Ιδρύματα έχουν μείνει χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα

Αν. υπουργός Παιδείας: Τμήματα και ολόκληρα Ιδρύματα έχουν μείνει χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα

Την προώθηση, προς ψήφιση, στη Βουλή Σχεδίου Νόμου εισικά για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΑΕΙ, ανακοίνωσε η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, και σύμφωνα με το esos σημείωσε τα εξής:

- Θέλω να πω εδώ, γιατί έχει δημιουργηθεί η εντύπωση και αρχίζουν και φωνάζουν διάφοροι, σ’ αυτές τις διατάξεις που καταθέτουμε, δεν ασχολούμαστε με επαγγελματικά δικαιώματα, γιατί θα φέρουμε ειδικό νομοσχέδιο γι’ αυτό, γιατί αφορά πάρα πολλές περιπτώσεις, οπότε, να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ότι τώρα πάμε να λύσουμε κάποια τέτοια θέματα.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


- Δεν υπάρχουν σε αυτές τις διατάξεις τίποτα που να αφορά επαγγελματικά δικαιώματα.   

- Ο ανορθολογικός και πελατειακός τρόπος λειτουργίας και στα ΑΕΙ.

- Οι συνάδελφοι εδώ της Νέας Δημοκρατίας εξεγείρονται όταν το λέμε, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Θέλω να πω ένα πράγμα, επειδή τώρα είναι σε εξέλιξη το ζήτημα.

- Το να ανοίγουμε και να κλείνουμε τμήματα, το να δημιουργούμε ιδρύματα χωρίς καμία μελέτη και να τα κλείνουμε αμέσως μετά, έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στα Α.Ε.Ι., τα οποία δεν επιλύονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

- Επιπλέον, επί 30 και χρόνια, άπειρος κόσμος, άπειρα τμήματα ή και ιδρύματα ολόκληρα, έχουν μείνει χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr