Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας
Καταρρέει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην χώρα μας εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης Πανεπιστήμιων και ΤΕΙ.
Οι αρχές των ιδρυμάτων προσπαθούν να βγάλουν από τη... μύγα ξίγκι για να περιορίσουν τα έξοδα τους και να στηρίξουν τους φοιτητές.
Περιορίζουν τα αναλώσιμα, κάνουν οικονομία ακόμη και σε μελάνια εκτυπωτή, παραμελούν την συντήρηση των υποδομών τους και πάλι. Οι ελλείψεις είναι πολλές και τα χρήματα που έχουν είναι ελάχιστα.
- ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ σπουδάζοντας στην Ελλάδα για το ΜΒΑ του University of Hertfordshire / Άνοιξαν οι αιτήσεις
- Προκηρύχθηκε το Δι-ιδρυματικό Μεταπτυχιακό στη "Διοίκηση στη Ναυτική Διοίκηση και Τεχνολογία" - 15 υποτροφίες αριστείας / ΑΙΤΗΣΕΙΣ 2025-2026
- Προκηρύχθηκαν 30 θέσεις για Διδακτορικές Σπουδές (2025-2026) στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών / Παρέχονται και Υποτροφίες
Την τελευταία πενταετία η μείωση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων φτάνει το 60%. Οι προσλήψεις των διδασκόντων που αναμένονται... θα γίνουν με το σταγονόμετρο.
Όπως γράφει το star, το υπουργείο παιδείας έχει ανακοινώσει προσλήψεις 500 θέσεων για όλα τα ιδρύματα αλλά μέχρι να τοποθετηθούν κι αυτοί οι διδάσκοντες στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια θα εξακολουθούν να συνωστίζονται... φοιτητές που διψούν για μάθηση!
- Επιδοτούμενο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων για πιστοποίηση Πληροφορικής με δικαιούχους τους φοιτητές Θεσσαλονίκης / Δήλωση Συμμετοχής, Ημερομηνίες
- Μεταπτυχιακό στην "Ηγεσία της Υγείας" / 75% εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2025-2026
- 100% εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ και του EWC "Ταυτότητα, Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό" 2025-2026 / ΑΙΤΗΣΕΙΣ