Τι ισχύει, υποψηφίους ΑΕΙ, πάσχουν από κάταγμα, προσωρινή βλάβη, άνω άκρων Τι ισχύει για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων

Τι ισχύει για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων

Πρόβλεψη για τους υποψηφίους που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή, υπάρχει στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση αιτήσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο στην  περίπτωση αυτή, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από:

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


-Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του υποψηφίου, η οποία φέρει σφραγίδα του Διευθυντή του Κέντρου, από την οποία προκύπτει η αδυναμία του υποψηφίου να συμμετάσχει σε γραπτή εξέταση.

-Στη γνωμάτευση, εκτός από το κάταγμα ή την προσωρινή βλάβη, πρέπει να πιστοποιείται ρητώς η αδυναμία χρήσης του άνω άκρου για γραφή και να αναγράφεται το χρονικό διάστημα ισχύος της γνωμάτευσης, το οποίο πρέπει να συμπίπτει με την περίοδο των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι αυτοί αμέσως μόλις τους προκύψει το κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή, θα πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τη σχετική γνωμάτευση του Νοσοκομείου ή του Δημόσιου Κέντρου Υγείας μαζί με σχετική αίτηση.

Αιτήσεις

Περιθώριο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου έχουν οι υποψήφιοι με αναπηρίες και  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες  των φετινών πανελλαδικών για να καταθέσουν, παράλληλα με την αίτησή τους για τις πανελλαδικές και τις σχετικές  γνωματεύσεις που χορηγούνται κατά περίπτωση από τις Υγειονομικές Επιτροπές, καθώς και τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων για προφορική ή γραπτή εξέταση.

Οι γνωματεύσεις υποβάλλονται από τους υποψηφίους με σχετική αίτηση στο Λύκειο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) κατάθεσης της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΓΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr