Προτεραιότητα, γεωγραφικός χάρτης, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Προτεραιότητα ο γεωγραφικός χάρτης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Προτεραιότητα ο γεωγραφικός χάρτης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Έχει ήδη ξεκινήσει ο εθνικός διάλογος, όπου ο γεωγραφικός χάρτης των ΑΕΙ, των Ανώτατων Ιδρυμάτων, είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Σε ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι τμήματα τα οποία φαίνονται ότι είχαν όλα τα εχέγγυα και την παράδοση να λειτουργούν και τα οποία είτε συγχωνεύτηκαν είτε πρόκειται να κλείσουν το 2018. Της Καρδίτσας είναι ανάμεσα σε αυτά. Το λέω και το ξαναλέω.

Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας στο απαντώντας σε ερώτηση που έγινε στη Βουλή από τη Βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά-Σωτηροπούλου, σχετικά με την παραμονή του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και τη συμπερίληψη του στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Εισαγωγικών Εξετάσεων στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Για τη συμπερίληψη του εν λόγω Τμήματος στο μηχανογραφικό η κα Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι «δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να δεσμευτώ και να σας πω ότι θα μπει στο μηχανογραφικό του 2016-2017, όχι γιατί θέλω να υπεκφύγω, αλλά γιατί τα μηχανογραφικά και το ποια τμήματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν, ορίζεται από τον Μάιο του προηγούμενου έτους. Δεν μπορεί, δηλαδή, αυτή τη στιγμή ένας Υπουργός να πει, «Εγώ βάζω αυτό το τμήμα έτσι».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών