Εθνικό διάλογο, συγχωνεύσεις Τμημάτων, Πανεπιστημίων, ΤΕΙ Στον Εθνικό διάλογο οι συγχωνεύσεις Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Στον Εθνικό διάλογο οι συγχωνεύσεις Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Θέμα συγχωνεύσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ άνοιξε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος. Σε συνάντησή του με τις ηγεσίες του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συζητήθηκε το ζήτημα, καθώς υπάρχουν ομοειδή τμήματα στα δύο πανεπιστήμια, τα οποία μάλιστα «χωρίζει ένας δρόμος», όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, για να καταδειχθεί μια πιθανή οικονομία κλίμακας από τη σύμπραξη.

Οι ηγεσίες των δύο ιδρυμάτων σύμφωνα με την Καθημερινή, δεσμεύτηκαν να καταθέσουν σχέδιο-πρόταση σύμπραξης ή και συγχωνεύσεων έως τις αρχές Μαρτίου. Εύλογα, με τον τρόπο αυτό ανοίγει θέμα συγχωνεύσεων μεγαλύτερης κλίμακας σε άλλα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ της χώρας, που είναι διάσπαρτα.


Χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και τοπικών στελεχών εκπαίδευσης. Η έναρξη της εκδήλωσης καθυστέρησε καθώς φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. (δειτε εδω).

Διαβάστε ακόμη:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr