Εθνικό Διάλογο Παιδεία, νομοσχέδιο, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ Στον Εθνικό Διάλογο και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Στον Εθνικό Διάλογο και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ δεν θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και θα ενταχθεί στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

Έκτακτη Σύνοδο πραγματοποίησαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου. 


Μέσα σ' ένα «καλό κλίμα συνεργασίας», όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στη Σύνοδο, η κ. Αναγνωστοπούλου ενημέρωσε τους πρυτάνεις ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα ενσωματωθεί στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και δεσμεύτηκε να καταθέσει τις απόψεις της για τα θεσμικά διοικητικά θέματα των πανεπιστημίων. Ακόμη, επανέλαβε τη δέσμευσή της για την κάλυψη 500 θέσεων μελών ΔΕΠ. 

Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι από το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα δοθεί προτεραιότητα σε κάποιες διατάξεις, που αφορούν τα οικονομικά ζητήματα των πανεπιστημίων και οι οποίες θα ενσωματωθούν κατά πάσα πιθανότητα στο νομοσχέδιο για την Έρευνα, το οποίο φαίνεται ότι θα προχωρήσει πιο γρήγορα από εκείνο των ΑΕΙ. Οι άμεσες αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις θα αφορούν στη μεταφορά κονδυλίων των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) από κωδικό σε κωδικό, στη μεταφορά ποσών από την προηγούμενη χρονιά, σε θέματα ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό) και ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), στην πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών και στη λειτουργία του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr