επιπλέον, αθλητές, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ 50% επιπλέον αθλητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

50% επιπλέον αθλητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Μετά από αρκετά  χρόνια όπου η λέξη περικοπές σήμαινε για τον αθλητισμό οικονομικές περικοπές αλλά και προνομίων ήρθε επιτέλους μια καλή είδηση και αφορά τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν υψηλές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα την τελευταία μέρα του 2015 κατατέθηκε από την κυβέρνηση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανέφερε: Στο τέλος της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Εξαιρετικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, το προβλεπόμενο ανωτέρω ποσοστό 3% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται σε ποσοστό 4,5%»


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Δηλαδή το 3% που έγινε 4,5% αναφέρεται σε όλες τις σχολές εκτός Επιστήμης Φυσικής Αγωγής(υπάρχει αυξημένο ποσοστό). Δηλαδή Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνεία, Οικονομικά, Πληροφορική κλπ

Οι κατηγορίες στις οποίες αναφέρεται η παραπάνω αύξηση όπως γράφει η "Ελευθερία" είναι σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 2725: Παροχές σε διακρινόμενους αθλητές

1. Σε αθλητές που σημειώνουν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις σε ατομικά ή οµαδικά αθλήµατα χορηγούνται οι οικονομικές παροχές, τα ευεργετήματα και οι διευκολύνσεις που ορίζονται στις επόµενες παραγράφους.

2. Εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά την έννοια της παρ. 1 του παρόντος είναι: α) η κατάκτηση 1ης έως και 8ης νίκης σε Θερινούς ή χειµερινούς Ολυµπιακούς Αγώνες, β) η κατάκτηση 1ης έως και 6ης νίκης σε Παγκόσµια Πρωταθλήµατα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε άθληµα ή αγώνισµα αθλήµατος που καλλιεργείται από αναγνωρισµένες κατά τον παρόντα νόµο οµοσπονδίες ή σε παγκόσµιους σχολικούς αγώνες, γ) η επίτευξη ή η ισοφάριση παγκόσµιας επίδοσης ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε αγώνισµα αθλήµατος που καλλιεργείται από αναγνωρισµένες κατά τον παρόντα νόµο οµοσπονδίες, δ) η κατάκτηση 1ης έως και 6ης νίκης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήµατα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε άθληµα που καλλιεργείται από αναγνωρισµένες κατά τον παρόντα νόµο οµοσπονδίες, ε) η επίτευξη ή η ισοφάριση ευρωπαϊκής επίδοσης ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε αγώνισµα αθλήµατος που καλλιεργείται από αναγνωρισµένες κατά τον παρόντα νόµο οµοσπονδίες.

Η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αφορά:

Α. Θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Β. Τα Ερευνητικά Κέντρα  τα Ινστιτούτα τους και τους τεχνολογικούς φορείς,

Γ. Παράταση της θητείας των ΕΠ.Ε.Σ.

Δ. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ε. Τους φοιτητές

Ζ. Εκκρεμείς διαδικασίες διορισμών

Η. Αθλητές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr