Καταρτίζεται, πρόγραμμα, Μεταδιδακτορικών, θέσεων, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα Καταρτίζεται πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών θέσεων στα Πανεπιστήμια

Καταρτίζεται πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών θέσεων στα Πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά Κέντρα

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καταταρτίζει πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών θέσεων στα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και σύντομα θα είναι σε θέσει να το δόσει στη δημοσιότητα.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής μιλώντας στο "esos”, σημείωσε τα εξής:


Στην ερώτησή εάν αυτό το πρόγραμμα έχει σχέση και με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με την οποία δίνεται στα ΑΕΙ η δυνατότητα να προσλαμβάνουν επιστήμονες με υψηλά, προσόντα, με ιδίους πόρους ο κ. Παντής μας είπε πως και το πρόγραμμα έχει σχέση και με αυτό.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας μιλώντας  στο "Πρακτορείο 104,9 FM”, σημείωσε  τα εξής:

- Επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή μια πρόταση συνολική και στο ερευνητικό και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, εννοώ και με ερευνητικές προτάσεις μέσω του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας.Αυτή η πρόταση θα προβλέπει έναν σημαντικό αριθμό θέσεων σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο μεταδιδακτόρων.

- Δηλαδή, ατόμων τα οποία έχουν κάνει διδακτορικό και είναι στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους να μείνουν στην Ελλάδα για να προσφέρουν.

- Μεταδιδάκτορες για υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου για να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε όλους αυτούς ή όσους μπορούμε περισσότερους στη χώρα .

- Οι μνημονιακές πολιτικές, που άρχισαν να εφαρμόζονται στη χώρα από το 2010, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη απορρύθμιση την παιδεία και ταυτόχρονα σε μεγάλες μετακινήσεις πανεπιστημιακού δυναμικού και νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.

- Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι η χώρας μας δεν μπορεί να κρατήσει όλο αυτό το επιστημονικό δυναμικό, το οποίο η ίδια έχει δημιουργήσει.

- Έχει επενδύσει η ελληνική πολιτεία σ' αυτά τα παιδιά, τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλού" τόνισε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να "κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα  και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα προσαρμοσμένο στις ευρωπαϊκό περιβάλλον.

-Η αξιολόγηση στα πανεπιστήμια της χώρας σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, ενώ εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι πανεπιστημιακοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ για να αντιμετωπιστεί η κρίση που προκλήθηκε από την ελλιπή χρηματοδότηση και από τις μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr