υπουργός, θεσμούς, Σχέδιο Νόμου, Πανεπιστήμια,ΤΕΙ Ο υπουργός στέλνει στους θεσμούς το Σχέδιο Νόμου για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Ο υπουργός στέλνει στους θεσμούς το Σχέδιο Νόμου για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Έρευνας της Βουλής αποκάλυψε ότι εκτός εκτός από το Σχέδιο Νόμου για την Ερευνα, στους θεσμούς για έγκριση θα σταλούν και οι ρυθμίσεις για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο κ. Φωτάκης σύμφωνα με το esos διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα υπάρξει πρόβλημα ως προς το Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ.


Πάντως είπε πως εάν τελικά υπάρξει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αυτές θα αφαιρεθούν από το Σχέδιο Νόμο  για την  Έρευνα στο οποίο είναι ενταγμένες.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Πότε θα κατατεθεί το Σχέδιο Νόμου για την Ερευνα στη Βουλή;

ΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: Αύριο πάνε στους θεσμούς ο κ. Μάλιος (Νομικός Σύμβουλος του υπουργείου  Παιδείας). Το έχουμε μεταφράσει .... Δε νομίζω ότι θα έχει το δικό μας -Σχέδιο Νόμου για την Ερευνα- πρόβλημα. Το παιδείας (σ.σ. εννοεί ρυθμίσεις για ΑΕΙ που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου) ίσως έχει κάποιο πρόβλημα.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Θα πάνε μαζί οι ρυθμίσεις για τα ΑΕΙ με το Σχέδιο Νόμου για την Ερευνα;

ΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: Προς το παρόν πάνε μαζί. Αν υπάρξει πρόβλημα αυτό που έχουμε συνεννοηθεί στο υπουργείο είναι ότι θα ξεχωρίσουν τα νομοσχέδια,   διότι πραγματικά επείγει να ψηφιστεί το συντομοτερο   και της παιδείας (ΑΕΙ) και της Ερευνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr