απάντηση, Υπουργού Παιδείας, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, σχέδιο αθηνά,sxedio athina Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (νέο σχέδιο «Αθηνά»)

Στην ερώτηση (Καθημερινή Κυριακής, Α. Λακασάς)”Θα υπάρξει αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό διάσπαρτων τμημάτων, και συνολικά 33 ΑΕΙ”, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απάντησε ως εξής:

- Ο,τι είναι ώριμο θα λυθεί. Γιατί είναι κλειστό θέμα οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σε ΑΕΙ; Θα είναι θέμα διαλόγου.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντως, έχει δεινοπαθήσει η λέξη «διάλογος», και με ευθύνη των κομμάτων της Αριστεράς που κατήγγειλαν τις εξαγγελίες περί διαλόγου ως προσχηματικές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και αποχωρούσαν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο διάλογος θα επιτύχει εάν αποκτήσει τη μορφή εθνικού προβληματισμού και όχι διαλόγου «ειδικών». Βέβαια, θα είναι εστιασμένος σε τομείς και όχι απέραντος, με χρονοδιάγραμμα έως την άνοιξη. Η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο ώστε να επιδιωχθούν ευρύτερες συμφωνίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το νομοσχέδιο Μπαλτά θα αποτελέσει στοιχείο του διαλόγου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Φυσικά θα αξιοποιηθεί στον διάλογο, ο οποίος θα είναι ευρύτερος. Δεν πιστεύω ότι η λύση στα προβλήματα των ΑΕΙ, σε συνθήκες κρίσης της νεοφιλελεύθερης οπτικής για το πανεπιστήμιο, μπορεί να βρεθεί με αναβίωση του νόμου του 1982. Υπάρχουν νέες πραγματικότητες στην παραγωγή γνώσης.

Διαβάστε: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr