Απολύθηκε, υποδιεθυντής, ΤΕΙ, Αθηνών, Έδωσε, πλαστό, απολυτήριο, γυναίκα Απολύθηκε υποδιεθυντής του ΤΕΕ Αθηνών - Έδωσε πλαστό απολυτήριο στη γυναίκα του

Υποδιεθυντής του ΤΕΕ Αθηνών έδωσε πλαστό απολυτήριο στη γυναίκα του - Οριστική η απόλυση του

Οριστική η απόλυση του υποδιευθυντή των ΤΕΕ Αθήνας. Πλαστογράφησε καταστάσεις για να πάρει  απολυτήριο ...η γυναίκα του! Κι αφού  απολύθηκε από την εργασία του -μετά από ποινική καταδίκη για τη συμπεριφορά του- προσέφυγε στο ΣτΕ για  να ακυρώσει τη σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας όμως, απέρριψε την προσφυγή του με το σκεπτικό ότι είχε τη μεταχείριση που του άξιζε. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ (το Γ Τμήμα του) έκρινε ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και τω περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ 

Συγκεκριμένα, ο υποδιευθυντής του ΤΕΕ Αθήνας , εκμεταλλευόμενος την θέση του όπως αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει τόσο  τις καταστάσεις  δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος κομμωτικής -που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος- όσο και την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος κομμωτικής.

Παράλληλα, κατασκεύασε δύο νέες καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου, στις οποίες συμπεριέλαβε το όνομα της γυναίκας του.

Στις πλαστές αυτές καταστάσεις, η γυναίκα του εμφανιζόταν ως φοιτήτρια  που δικαιολογεί τις  απουσίες της και τις αντικατέστησε με τις πραγματικές καταστάσεις που είχε παραδώσει ο υπεύθυνος καθηγητής.

Ολοκληρώνοντας το ...έργο του κατασκεύασε μια άλλη νέα κατάσταση απολυομένων του επίμαχου σχολικού έτους, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η γυναίκα του, και  την πλαστή κατάσταση απολυομένων την αντικατέστησε με την αυθεντική.

Έτσι,  η γυναίκα του  έλαβε  απολυτήριο από το τμήμα κομμωτικής του ΤΕΙ κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.

Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε αμετάκλητα σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ΄  εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ΄  εξακολούθηση.

Ακολούθησε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο του επέβαλε  την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης  καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΕ  όμως, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τυπικούς λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, και άλλων.

Περισσότερα νέα για το ΤΕΙ Αθήνας ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr