Αλλαγές στις εξεταστικές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ λόγω δημοψηφίσματος ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αλλαγές στις εξεταστικές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ λόγω δημοψηφίσματος

Αλλαγές στις εξεταστικές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ λόγω δημοψηφίσματος

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο σε όλους τους Πρυτάνεις και Προέδρους των ΤΕΙ στο οποίο παρακαλεί να διευκολυνθεί το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ καθώς και οι φοιτητές στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί 5η Ιουλίου τ.ε, και συγκεκριμένα να αναβληθεί η διενέργεια εξετάσεων την Παρασκευή 3 Ιουλίου και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Ακολουθούν ανακοινώσεις όσων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προχωρήσεις σε σχετικές αναρτήσεις στις ιστοσελίδες τους. Όπως διαπιστώνει κανείς σε κάποια εξ αυτών δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις τόσο τις 3 όσο και στις 6 Ιουλίου ενώ άλλα Ιδρύματα έχουν ανακοινώσει ότι οι εξετάσεις στις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν. Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα Τμήματα για περαιτέρω ενημέρωση. Ενδεχομένως και άλλα ΑΕΙ να προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις.


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται, για ενημέρωση όλων των μελών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ότι σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε το Πρυτανικό Συμβούλιο (συν.αριθμ.1401/105/30-06-2015) έχοντας υπόψη ότι θα διενεργηθεί Δημοψήφισμα στις 05 Ιουλίου 2015, για διευκόλυνση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας στην άσκηση των εκλογικών τους καθηκόντων, αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή του εκπαιδευτικού έργου (μαθήματα, εργαστήρια, κλινικές και εξετάσεις) την Παρασκευή 03 Ιουλίου και τη Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015.

Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Τμημάτων να ενημερώσουν σχετικά το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σας ενημερώνουμε ότι για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των φοιτητών/τριών που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, δε θα γίνουν εξετάσεις την Παρασκευή 3 και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Διαβάστε ακόμη: Συγκλονίζει ο θάνατος 20χρονης φοιτήτριας - Η τραγική ιστορία του δυστυχήματος

Οι Πρυτανικές Αρχές

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η πρυτανεία του ΓΠΑ ενημερώνει ότι λόγω διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 οι προγραμματισμένες εξετάσεις για το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 αναβάλλονται προκειμένου οι φοιτητές και οι διδάσκοντες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εν λόγω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα και στις ίδιες αίθουσες την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ανακοινώνεται ότι λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί την 5η Ιουλίου του τ.ε., οι προγραμματισμένες εξετάσεις της εμβόλιμης εξεταστικής που έχουν ορισθεί για την Παρασκευή 03.07, το Σάββατο 04.07 και τη Δευτέρα 06.07 αναβάλλονται.

Οι ημερομηνίες των μαθημάτων που αναβάλλονται θα ανακοινωθούν με ευθύνη των Γραμματειών των Τμημάτων.

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Μεταφέρονται οι τελικές και επαναληπτικές εξετάσεις της 4ης και 5ης Ιουλίου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Η ανακοίνωση του ΕΑΠ έχει ως εξής:

Εν όψει του Δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, οι προγραμματισμένες τελικές & επαναληπτικές εξετάσεις για τις 4 και 5 Ιουλίου, θα μεταφερθούν. Οι νέες ημερομηνίες, ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής τους θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 1 Ιουλίου στη δικτυακή πύλη του ΕΑΠ, open.eap.gr

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Με έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η αναβολή της διενέργειας εξετάσεων την Παρασκευή 3/7 και τη Δευτέρα 6/7 προκειμένου να διευκολυνθεί το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό των Α.Ε.Ι. καθώς και οι φοιτητές στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί την 5η Ιουλίου.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα εξετάσεων από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι εξετάσεις των μαθημάτων των προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6/7/2015 λόγω του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Το αναμορφωμένο πρόγραμμα των εξετάσεων έχει αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου στην ενότητα Επίκαιρα. Το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει ανοιχτό τη Δευτέρα 6/7/2015.

Από την Πρυτανεία

ΤΕΙ Αθήνας

Ενόψει του δηµοψηφίσµατος που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, η Συνέλευση του ΤΕΙ Αθήνας, στην υπ’ αρ. 16/01-07-2015 συνεδρίασή της, οµόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1. Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 θα διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις µαθηµάτων σε όλα τα Τµήµατα των Σχολών του ΤΕΙ Αθήνας.

2. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 δεν θα πραγµατοποιηθούν οι προγραµµατισµένες εξετάσεις µαθηµάτων, οι οποίες θα διεξαχθούν, µε ευθύνη των Προέδρων των Τµηµάτων και των Διευθυντών των Σχολών, µέχρι την Παρασκευή 10-07-2015.

3. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά και τις δύο ηµέρες. Για τη διευκόλυνση των υπαλλήλων στην άσκηση του δικαιώµατος της ψηφοφορίας επί του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015 θα ισχύσουν τα αναφερόµενα στη µε αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/69/οικ.21603/30-06-2015 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αναλυτικά

α. Όσοι µετακινηθούν σε απόσταση 200 – 400 χιλιοµέτρων θα λάβουν άδεια µιας (1) εργάσιµης ηµέρας.

β. Όσοι µετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιοµέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο (2) εργασίµων ηµερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, µε βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ. Όσοι µετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθµός των ηµερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα µε την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες µετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιµες ηµέρες.

Διαβάστε ακόμη: 350 προσλήψεις φοιτητών για πρακτική άσκηση στην ΕΥΔΑΠ (προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς)

Διευκολύνσεις υπαλλήλων

ΤΕΙ Ηπείρου

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του προσωπικού και των φοιτητών των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου:

Α) Οι προγραμματισμένες εξετάσεις των Τμημάτων για την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων εαρινού εξαμήνου που έχει ανακοινώσει το οικείο Τμήμα.

Διευκρινίζεται ότι:

Α.1) Όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν στις εξετάσεις της Παρασκευής 3 Ιουλίου θα εξεταστούν στα συγκεκριμένα μαθήματα την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Είναι αυτονόητο ότι όσοι φοιτητές προσέλθουν στην εξέταση μαθήματος την Παρασκευή 3 Ιουλίου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος αυτού την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.

Α.2) Όσοι εισηγητές εξετάσεων προγραμματίζουν να απουσιάσουν την Παρασκευή 3 Ιουλίου οφείλουν να καταθέσουν εγκαίρως τα θέματα των εξετάσεων στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, με ευθύνη του οποίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Β) Ειδικά για το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής: Λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου για την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου είναι αδύνατη η αναβολή των προγραμματισμένων μαθημάτων για το διάστημα 3 – 6 Ιουλίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν κανονικά χωρίς όμως να καταλογιστεί απουσία σε όσους φοιτητές δεν θα μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν.

Αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις και από άλλα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr