Αναγνωρίζονται μεταπτυχιακά χωρίς προπτυχιακό - Ισότιμα τα πτυχία Καλλιτεχνικών Σχολών με των ΤΕΙ

Αναγνωρίζονται μεταπτυχιακά χωρίς προπτυχιακό - Ισότιμα τα πτυχία Καλλιτεχνικών Σχολών με των ΤΕΙ

Νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση μεταπτυχιακών αλλά και την ισοτιμία πτυχίων από καλλιτεχνικές σχολές δημόσιες και ιδιωτικές προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία οι τίτλοι σπουδών που χορηγήθηκαν από Ανώτερες Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, οι οποίες ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ή λειτουργούν  εφόσον αποκτήθηκαν έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.3149/2003 (A’ 141), θεωρούνται ως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν έως τις 10.06.2003 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα( ΤΕΙ), χωρίς αντιστοιχία προς υπάρχουσες κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ειδικότητες των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προσδιορίζονται οι Ανώτερες Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής τις διάταξης, το αρμόδιο όργανο και η διαδικασία έκδοσης διαπιστωτικής πράξης για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στις διατάξεις του παρόντος άρθρου. Παράλληλα στο ίδιο άρθρο του πολνομοσχεδίου καθορίζεται ότι μεταπτυχιακός τίτλος μουσικών σπουδών ομοταγούς Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής αναγνωρίζεται αυτοτελώς χωρίς την κατοχή προπτυχιακού τίτλου Α.Ε.Ι. με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Κατά το χρόνο εισαγωγής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν είχε ακόμα απονεμηθεί πτυχίο αντίστοιχης ειδίκευσης από ελληνικό Α.Ε.Ι..

β) Ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι διετούς διάρκειας.

γ) Η εισαγωγή στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών έγινε μετά από ειδικές εισιτήριες εξετάσεις.

δ) Οι σπουδές έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα απονομής του τίτλου.

ε) Ο μεταπτυχιακός τίτλος αποκτήθηκε μετά από απολυτήριες εξετάσεις.

Επίσης διδακτορικό δίπλωμα μουσικών σπουδών ομοταγούς Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής αναγνωρίζεται αυτοτελώς χωρίς την κατοχή προπτυχιακού τίτλου Α.Ε.Ι. με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μεταπτυχιακός τίτλος.

Περισσότερα ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr