Το Πανεπιστήμιο που έχει βγάλει 52 δισεκατομμυριούχους Το Πανεπιστήμιο που έχει βγάλει 52 δισεκατομμυριούχους!

Το Πανεπιστήμιο που έχει βγάλει 52 δισεκατομμυριούχους

Πενήντα δύο εν ζωή δισεκατομμυριούχοι έχουν πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ- σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το πανεπιστήμιο του Πρίνστον που βρίσκεται δεύτερο στη σχετική λίστα και απαριθμεί 28 αποφοίτους που έγιναν δισεκατομμυριούχοι. Την δεκάδα συμπληρώνουν κατά φθίνουσα σειρά το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Columbia, το ΜΙΤ, το Cornell, το USC, το Yale και το Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη: Τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης στον τομέα των Οικονομικών 


Δεν φοιτήσατε σε κάποιο από αυτά τα πανεπιστήμια; Δεν πειράζει. Η κατάταξη είναι μέρος μιας λεπτομερούς νέας μελέτης των δισεκατομμυριούχων του κόσμου, η οποία διεξάγεται από την WealthX, μια εταιρεία έρευνας αγοράς που βοηθά τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν πάμπλουτους καταναλωτές. Για τους σκοπούς της μελέτης, η WealthX συνεργάστηκε με την τράπεζα UBS, η οποία διαχειρίζεται μεγάλο μέρος της περιουσίας αυτών των καταναλωτών.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως αν και το 68% των δισεκατομμυριούχων κατέχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο, αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία μίας περιουσίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ένας στους τρεις δισεκατομμυριούχους δεν πήγε ποτέ σε πανεπιστήμιο ή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φοίτησή του.

Όπως γράφει το fortunegreece, από την ίδια έκθεση προκύπτει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «η πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων», αφού 515 πολίτες έχουν περιουσία μεγαλύτερη των δύο δισεκατομμυρίων. Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι τρεις φορές περισσότεροι από τους Κινέζους που ανέρχονται στους 157.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο το 20% των δισεκατομμυριούχων κληρονόμησε τα χρήματα που διαθέτει. Περισσότεροι από τους μισούς (60%), όπως ο Bill Gates και ο Warren Buffett, ξεκίνησαν από το μηδέν.

Διαβάστε ακόμη: Τρεις φοιτητές δημιούργησαν αυτοκίνητο που κινείται με τη δύναμη της σκέψης [εικόνες-βίντεο]

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr