Δεν καταργούμε ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια Υπ. Παιδείας: Δεν καταργούμε ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια

Τι διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με δημοσιεύματα που το θέλουν να προχωράει στην κατάργηση αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων πανεπιστημίων

Σε διάψευση δημοσιεύματος που ήθελε να καταργεί υπό ίδρυση αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στα πανεπιστήμια Κρήτης, Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Θράκης, προχώρησε την Παρασκευή (24/04) το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για καταργούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου υπό συζήτηση και όχι για ισχύοντα νόμο, καθώς ποτέ δεν έγινε ενεργοποίηση του από τον Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη θητεία του οποίου θεσμοθετήθηκε το εν λόγω πρόγραμμα.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


"Το ζήτημα που προέκυψε από δημοσιεύματα , περί των καταργουμένων διατάξεων περί ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών τριετούς διάρκειας με καταβολή διδάκτρων,   αναφέρεται σε καταργούμενες διατάξεις του νομοσχέδιου υπό συζήτηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Και συνεχίζει: "Ειδικότερα πρόκειται για πρόγραμμα που θεσμοθετήθηκε από ένα νομοσχέδιο του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ διότι δεν υλοποιήθηκε η προβλεπόμενη από τον ίδιο διαδικασία έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων.

Άρα δεν πρόκειται για καμία «κατάργηση» επειδή ακριβώς δεν καταργείται ο νόμος Λοβέρδου.

Το όλο ζήτημα των ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών είναι μεγάλο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός νομοσχεδίου σαν το υπό συζήτηση, το οποίο καλείται απλώς να επιληφθεί άμεσων προβλημάτων".

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών