Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για φοιτητές από την Ελλάδα

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαπρέπει στις παγκόσμιες Πανεπιστημιακές Κατατάξεις

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) συνεχίζει την ανοδική του πορεία, εδραιώνοντας τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας. Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Times Higher Education (THE) World University Rankings για το 2024, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) κατατάσσεται #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτή η επιτυχία τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, δηλαδή στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως και καταλαμβάνει τη θέση #155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για τους Έλληνες φοιτητές που αναζητούν ένα αξιόλογο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 6.000 Έλληνες φοιτητές, ενώ από την αρχή της λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει, από την αρχή της λειτουργίας του, περισσότεροι από 26.000 φοιτητές από την Ελλάδα.

Αναγνωρισμένη Ποιότητα Εκπαίδευσης και Έρευνας

Από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες κατατάξεις είναι αυτή του Times Higher Education (THE) World University Rankings: Εκδόθηκε πρώτη φορά το 2004 και βασίζεται σε 13 κριτήρια, όπως η Διδασκαλία, το Ερευνητικό Περιβάλλον, η Ποιότητα της Έρευνας, η Βιομηχανία και η Διεθνοποίηση.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, καθώς παρέχει μία αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση της συνολικής ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει ένα πανεπιστήμιο, vis a vis τη συνολική ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. 

Σύμφωνα με αυτή, η κατάταξη ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων για το 2024 είναι η ακόλουθη:

Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα σε 5 Διαφορετικούς Τομείς

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1* στον τομέα της Εκπαίδευσης και #1** στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς.

Στον πίνακα πιο κάτω συνοψίζονται οι κατατάξεις του Πανεπιστημίου στους πέντε τομείς:

Τομέας

Κύπρος

Κύπρος και Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Παγκόσμιο

Επιχειρήσεων και Οικονομικών

1

1

45

201-250

Εκπαίδευσης

1*

1*

46

201-250

Ψυχολογίας

1*

1**

79

301-400

Κοινωνικών Επιστημών

3

7

132

501-600

Κλινικής και Υγείας

2***

7****

168

601-800

* μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου
** μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
*** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
**** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τέλος, η πρόσφατη έκδοση 2024 της κατάταξης Times Higher Education (THE) Young University Rankings τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #115 παγκοσμίως, από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας.

Διαχρονική Σχέση με την Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει καθιερώσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. Σημειώνεται δε, ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει, εδώ και χρόνια, κοινά προγράμματα σπουδών με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ διατηρεί συνεργασίες με πολλούς οργανισμούς που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις και Διεθνής Προσανατολισμός

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σήμερα φιλοξενεί άνω των 12.500 φοιτητών από περισσότερες από 100 χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Αυστραλία και, ασφαλώς, η Ελλάδα.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και προσφέρει πάνω από 100 προγράμματα σπουδών, δια ζώσης και εξ αποστάσεως, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας απολαμβάνουν υψηλά ποσοστά απασχόλησης, με το 94,6% να εργοδοτείται εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου.

Ημερίδες Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει έναν νέο κύκλο Ημερίδων Ενημέρωσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τον Ιούλιο. Αυτές οι εκδηλώσεις παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και τους γονείς τους σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και τις προοπτικές που προσφέρει το UNIC. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με τις Ημερίδες Ενημέρωσης που αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου σε αυτό το link.

Ένα Υποσχόμενο Μέλλον στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει να ανεβαίνει στις παγκόσμιες κατατάξεις, προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση και έρευνα, σύγχρονες εγκαταστάσεις και ένα υποστηρικτικό πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Είτε αναζητάτε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους φοιτητές που επιθυμούν να διαπρέψουν σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.