Υπουργός Παιδείας: Στα όρια του παραλόγου οι καταλήψεις Υπουργός Παιδείας: Στα όρια του παραλόγου οι καταλήψεις

Στα όρια του παραλόγου οι καταλήψεις αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Αριστερίδης Μπαλτάς.

Σε αναζήτηση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στα περίπου 200 παιδιά των αρχιτεκτονικών σχολών που βρίσκονται μετέωρα κατόπιν της απόφασης του ΣτΕ για το «πάγωμα» των μετεγγραφών βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε σήμερα ο Αριστερίδης Μπαλτάς, ο οποίος πήρε σαγή θέση υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας Γιάννη Πανούση για την επέμβαση των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με αφορμή την άρνηση των διοικήσεων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να εγγράψουν πρωτοετείς φοιτητές που πήραν μετεγγραφή με βάση την εγκύκλιο της προηγούμενης ηγεσίας, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε: «Το μόνο που εκκρεμεί είναι γύρω στα 200 παιδιά, σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ ακόμα και αν φύγανε από τη σχολή μπορεί να επιστρέψουν, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχει μια αναστάτωση. Αυτό που ψάχνουμε τις τελευταιες μέρες είναι πώς θα σώσουμε αυτά τα παιδιά, βρίσκοντας κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα προσωρινά για αυτά και υποσχόμενοι ότι στο νομοσχέδιο εν εξελίξει καταργούμε τελείως αυτό το σύστημα μεταγραφών και πηγαίνουμε στην προ Αρβανιτόπουλου εποχή όπου το μέγιστο ήταν 10% και ήταν εξαιρετικά αυστηρά τα κριτήρια και οικονομικά και υγείας», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.


Διευκρίνισε πως αφορά σχεδόν αποκλειστικά τα 200 περίπου παιδιά της Αρχιτεκτονικής Αθηνών και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα είναι ad-hoc, στρέφοντας τα πυρά του στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου που «εκτίναξε» το πρόβλημα των μετεγγραφών «σε απίστευτο βαθμό».

Ο υπουργός επέμεινε ότι οι εκλογές είναι η αξιολόγηση των καθηγητών και γίνονται συστηματικά. «Τα Συμβούλια Ιδρύματος που έγιναν εδώ ήταν κατά τη μίμηση της Αμερικής. Θέμα αρχής είναι να ψηφίζουν οι φοιτητές, είναι ακαδημαϊκοί πολίτες» σχολίασε.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σχετικά με την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, ο υπουργός πήρε σαφώς θέση υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας Γιάννη Πανούση κάνοντας λόγο για «απολύτως προφανή παραβίαση του ασύλου» από τους αντιεξουσιαστές. Με αφορμή και τις ποικίλες απόψεις στελεχών του κόμματός του στο θέμα αυτό, έκανε μάλιστα λόγο για υγιή πλουραλισμό και σύνθεση απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι στα όρια του παράλογου οι καταλήψεις, υπάρχει μια ομάδα επειδή υπάρχουν τα ΜΑΤ θέλουν να αποδείξουν ότι υπάρχουν άμα τους κυνηγούν τα ΜΑΤ... Η παραβίαση του ασύλου είναι απολύτως προφανής καμία σχέση δεν είχαν με το χώρο» δήλωσε.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr