Δείτε όλες τις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο παιδείας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ Δείτε όλες τις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο παιδείας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Δείτε όλες τις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο παιδείας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τι θα γίνει με τους "Αιώνιους" φοιτητές

Το σχέδιο επιστροφής των "ασώτων" θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Οι φοιτητές δεν θα διαγράφονται εφόσον δεν το επιθυμούν. Θα βρίσκονται στα μητρώα των Ιδρυμάτων και θα "περνάνε" σε ένα δεύτερο μητρώο, αυτό των ανενεργών φοιτητών, αν έχουν καιρό να δώσουν το παρόν σε εξεταστικές. Άμα τη εμφανίσει τους, θα επανέρχονται στο μητρώο ενεργών φοιτητών.


Τι θα γίνει με τις Μετεγγραφές φοιτητών

Η πολιτική των απελευθερωμένων μετεγγραφών που ακολούθησαν οι δύο προηγούμενες ηγεσίες "σκόνταψε"… στη συνταγματικότητα σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η νέα ηγεσία θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο νόμου.

Ο σκελετός των κριτηρίων αφορά αποκλειστικά δύο κατηγορίες, μετά τα στενά περιθώρια που άφησε το Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της απόφασής του με δικαιούχους άτομα με δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα και φοιτητές με αναπηρία. Και πάλι βέβαια με πλαφόν 10% επί του αριθμού εισακτέων. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους υπό μετεγγραφή φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, για τους οποίους το υπουργείο ψάχνει εναγωνίως νομική φόρμουλα.

Κατάργηση των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Πιστός στις εξαγγελίες του ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς προχωράει στη θεσμική κατοχύρωση της αποδυνάμωσης των Συμβουλίων Ιδρυμάτων, τα οποία ενδέχεται να έχουν συμβουλευτικό ρόλο.

Φοιτητική ιδιότητα και διαγραφές

Για την προστασία των πλέον αδύναμων μελών εντός του φοιτητικού σώματος, των εργαζόμενων φοιτητών, η φοιτητική ιδιότητα αποκτάται με την εγγραφή τους στο Τμήμα και διατηρείται μέχρι την απονομή του τίτλου σπουδών. Απαγορεύεται ρητά η μη αμειβόμενη εργασία προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων.Η Σύγκλητος είναι το αποφασιστικό όργανο για τη συγκρότηση και λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας, των Εταιρειών Διαχείρισης Περιουσίας και κάθε άλλης δραστηριότητας που αναπτύσσεται από τα Τμήματα των ΑΕΙ

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα Φοιτητικά Νέα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Περισσότερες Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Οι 50 κορυφαίες εταιρείες που ονειρεύεται να εργασθεί ο κάθε φοιτητής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr