Γάτος "κατάφερε" να πάρει διδακτορικό

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ο πρώτος γάτος που λαμβάνει διδακτορικό

Ένας γάτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ονόματι Μαξ, κατόρθωσε να αποκτήσει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

Ο Μαξ, που πλέον ανήκει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, έλαβε το διδακτορικό του στην "litter-ature", ένα λογοπαίγνιο που στα αγγλικά παραπέμπει τόσο στη λογοτεχνία όσο και στην άμμο που χρησιμοποιούν οι γάτες.

Το δίπλωμα αυτό απονεμήθηκε στον τιγρέ γάτο, κάτοικο της πανεπιστημιούπολης, ως αναγνώριση της φιλικότητάς του, μια κίνηση που γρήγορα έγινε viral.

Ο γάτος, με το πλήρες όνομα Μαξ Ντο, έχει αποδείξει την ικανότητά του στους μεσημεριανούς ύπνους αλλά και στο κυνήγι ποντικών. «Είναι ένα στοργικό μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας εδώ και χρόνια», ανέφερε το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Με ένα ηχηρό "πρρ" έγκρισης από το ίδρυμα, το διοικητικό συμβούλιο της Πολιτείας του Βερμόντ απένειμε στον Mαξ Ντο τον περίφημο τίτλο του διδάκτορα της “litter-ature”. Συγχαρητήρια, δόκτωρ Μαξ Ντο!»

Ο Mαξ Ντο δεν θα παραστεί στην τελετή αποφοίτησης της Πολιτείας του Βερμόντ το Σάββατο, ωστόσο το πανεπιστήμιο σχεδιάζει να παραδώσει το πτυχίο του σύντομα στην ιδιοκτήτριά του.

Όσον αφορά τη ζωή του πτυχιούχου πλέον γάτου, αυτή ξεκίνησε ως αδέσποτος. Τα τελευταία πέντε χρόνια, όμως, ζει με την κηδεμόνα του Άσλεϊ Ντο στο Κάστλετον του Βερμόντ.

Το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ στο Κάστλετον είναι το αγαπημένο μέρος του Μαξ για βόλτες, με τους φοιτητές να τον φωτογραφίζουν, να τον κουβαλούν με τα σακίδια τους και να αντλούν συναισθηματική υποστήριξη από αυτόν. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, κατόπιν παράκλησης της κηδεμόνα του, είναι να τον επιστρέφουν στο σπίτι του αν τον δουν έξω μετά τις 5 μ.μ.

Γάτος "κατάφερε" να πάρει διδακτορικό

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.