Φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν απεργία πείνας

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν απεργία πείνας

Απεργία πείνας θα ξεκινήσουν δέκα φοιτητές σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασίλειου. Οι επικεφαλής των πανεπιστημίων θα συμμετέχουν σε συζήτηση στη Ντάουνινγκ Στριτ για τον αντισημιτισμό στις πανεπιστημιουπόλεις, καθώς οι διαμαρτυρίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη συνεχίζουν να κλιμακώνονται στα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Ρίσι Σουνάκ δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι υπήρξε “απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού” στα πανεπιστήμια και οι αντιπρυτάνεις θα συναντηθούν για να συζητήσουν για “την ανάγκη τα πανεπιστήμιά μας να είναι ασφαλή για τους Εβραίους φοιτητές μας”.

Τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δήλωσαν ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας, ενώ άλλοι επτά σχεδιάζουν να τους ακολουθήσουν μετά από μήνες προσπάθειας να πιέσουν το ίδρυμά τους για απόεπένδυση σε εταιρείες που προμηθεύουν όπλα στο Ισραήλ.

“Αυτό που ήταν ήδη μια επείγουσα έκκληση για αποεπένδυση έγινε ξαφνικά πολύ πιο επείγον, ειδικά με την επίθεση στη Ράφα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ένας τεταρτοετής Παλαιστίνιος φοιτητής που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η φοιτήτρια, η οποία δήλωσε ότι 15 μέλη της ευρύτερης οικογένειάς της έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, πρόσθεσε: “Αισθανόμαστε ότι η απεργία πείνας είναι ο μόνος τρόπος για να δείξουμε πραγματικά τη σοβαρότητα και την επείγουσα ανάγκη που αισθανόμαστε εμείς οι φοιτητές για την αποεπένδυση”.

Υπάρχουν περίπου 14 κατασκηνώσεις φοιτητών σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.

Η Ένωση Εβραίων Φοιτητών προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι καταλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργούσαν μια “εχθρική και τοξική ατμόσφαιρα”.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.