Πανεπιστήμιο προχωρά σε διαλέξεις αποκλειστικά μέσω TikTok / Σε ποια χώρα

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Διαλέξεις μαθήματος σε φοιτητές αποκλειστικά μέσω TikTok / Σε ποια χώρα

Για ποιο λόγο το πανεπιστήμιο κατέφυγε σε αυτό τον τρόπο διδασκαλίας. Μία περίεργη ανακοίνωση έκανε το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Haaga-Helia στο Ελσίνκι. Πιο συγκεκριμένα ενημέρωσε την Παρασκευή ότι ξεκινά ένα μάθημα που διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Σύντομες διαλέξεις

Το μάθημα θα αποτελείται από σύντομες διαλέξεις σε μορφή βίντεο, που θα ανέβουν στην πλατφόρμα και οι φοιτητές θα ολοκληρώσουν εργασίες για το μάθημα για την επιχειρηματικότητα.

Σε ένα δελτίο τύπου, το Haaga-Helia δήλωσε ότι το μάθημα είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο που προσφέρεται από ένα διαπιστευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα που διδάσκεται αποκλειστικά στο TikTok.

«Οι φοιτητές ξοδεύουν ήδη πολύ χρόνο στο TikTok…»

Το πανεπιστήμιο ανέφερε την αυξανόμενη σημασία του Tiktok ως μεγάλου καναλιού ειδήσεων για τους νέους και δήλωσε ότι στόχος τους είναι να αξιοποιήσουν τη δημοτικότητα της πλατφόρμας και να αυξήσουν την ποσότητα του εκπαιδευτικού υλικού εντός αυτής.

«Δεν βλέπουμε την αλλαγή ως απειλή…»

«Μία από τις βασικές αξίες του Haaga-Helia είναι η τόλμη, η οποία αντανακλά την ισχυρή κουλτούρα του πειραματισμού μας. Δεν βλέπουμε την αλλαγή ως απειλή, αλλά αντίθετα ως μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο. Οι φοιτητές ξοδεύουν ήδη πολύ χρόνο στο Tiktok, οπότε γιατί να μην παίξουμε τον ρόλο μας και να δημιουργήσουμε πιο σοβαρό υλικό μαζί με τα πιο ανάλαφρα, διασκεδαστικά βίντεο», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημίου στο δελτίο τύπου.

Η Φινλανδική Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών (Supo) έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κοινή χρήση δεδομένων με την κινεζική κυβέρνηση. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telia απαγόρευσε επίσης τη χρήση της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε εταιρικές συσκευές πέρυσι.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.