Πιερρακάκης: «Λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001..»

Πιερρακάκης: «Λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001..»

Προς την Ολομέλεια της Βουλής οδεύει πλέον το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή.

Δεκτό «κατά πλειοψηφία» έγινε, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.


Το κυβερνητικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν το νομοσχέδιο, εκτός από την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση που δήλωσαν πως επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.

Πλέον, το νομοσχέδιο οδεύει προς την Ολομέλεια της Βουλής. Πιο συγκεκριμένα, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως κατά την ημέρα ψήφισής του αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου.

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επέκρινε την αντιπολίτευση για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001..».

Ειδικότερα για τη συνταγματική στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον «ξενίζει» δεδομένου ότι έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Όσο για την πρότασή του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό «σταυρόλεξο», διότι, δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.

Αντί να ρυθμίσετε τα κολέγια με νόμο, ισοπεδώνετε την ανώτατη παιδεία παραβιάζοντας το Σύνταγμα, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr