Ψήφισμα για τα Τμήματα Τεχνών των Πανεπιστημίων

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ψήφισμα για τη στήριξη των Τμημάτων Τεχνών στο δημόσιο πανεπιστήμιο

Για την χωρίς διαβούλευση σχεδιαζόμενη ίδρυση ενός νέου δημοσίου Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών, ζητά να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με εκπροσώπους των υφιστάμενων Τμημάτων Τεχνών του Πανεπιστημίου, που έχουν τη σχετική και απαραίτητη εμπειρία, ερευνητικό υπόβαθρο και τεχνογνωσία.

Την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας στα Τμήματα Τεχνών των δημοσίων ΑΕΙ, με ενίσχυση της πενιχρής χρηματοδότησης του δημοσίου πανεπιστημίου σε επίπεδο ανάλογο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των πανεπιστημικών (ΠΟΣΔΕΠ).

Η ΠΟΣΔΕΠ στηρίζει τα αιτήματα που πρόβαλαν με δικό τους ψήφισμα τα Τμήματα Τεχνών στο δημόσιο πανεπιστήμιο και διεκδικεί την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων Τεχνών σε όλους τους δημόσιους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό,

Η Ομόφωνη απόφαση ΠΟΣΔΕΠ για τα αιτήματα των Τμημάτων Τεχνών 

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ στη συνεδρίαση της 22-2-2024 ομόφωνα υιοθέτησε τα αιτήματα που προβάλλουν με το ψήφισμα τους τα Τμήματα Τεχνών στο δημόσιο πανεπιστήμιο [1] και συγκεκριμένα:

1. Διεκδικεί την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας στα Τμήματα Τεχνών με ενίσχυση της πενιχρής χρηματοδότησης του δημοσίου πανεπιστημίου σε επίπεδο ανάλογο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ζητούμε χρηματοδότηση για την υποστήριξη της έρευνας, την πρόσληψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, την συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας. 

2. Διεκδικεί την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων Τεχνών σε όλους τους δημόσιους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη της ιδιαίτερης μέριμνας για τα νέα καλλιτεχνικά αντικείμενα που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

3. Για την χωρίς διαβούλευση σχεδιαζόμενη ίδρυση ενός νέου δημοσίου Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών, ζητά να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με εκπροσώπους των υφιστάμενων Τμημάτων Τεχνών του Πανεπιστημίου, που έχουν τη σχετική και απαραίτητη εμπειρία, ερευνητικό υπόβαθρο και τεχνογνωσία.

[1] Ψήφισμα των Τμημάτων Τεχνών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.