Έναρξη αιτήσεων για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου / Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά 2024-2025

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γνώση, Έρευνα, Καινοτομία

Πέραν του υψηλού επιπέδου διδασκαλίας που προσφέρει, το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα ερευνητικό ίδρυμα αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο. Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διανύει μία συνεχή επιτυχημένη ανοδική πορεία με τις πρόσφατες διεθνείς κατατάξεις να συγκαταλέγεται στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια του κόσμου (Times Higher Education World University Rankings) και στα πρώτα 101-150 των Πανεπιστημίων με λιγότερα από 50 χρόνια ζωής. Ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings κατέταξε το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 53ή θέση στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region). Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που συγκαταλέγεται στα κορυφαία 701-800 πανεπιστήμια διεθνώς, σύμφωνα με την κατάταξη της Σαγκάης. Προσανατολισμένο στη διεθνοποίηση, τo Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ενεργά στη συμμαχία των νέων πανεπιστημίων για το μέλλον της Ευρώπης - YUFE, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός εκ των πρώτων «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων».

Επικεντρωμένο στη γνώση, την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνεισφορά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1989 ως το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας και δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές το 1992 και 1997 αντιστοίχως. Η κυπριακή κοινωνία το έχει αγκαλιάσει, ενώ έχει κτίσει σημαντικές συνέργειες και γέφυρες επικοινωνίας με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. 


Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στηρίζει τη μετάβαση των αποφοίτων από το ακαδημαϊκό στο επαγγελματικό περιβάλλον με τη δημιουργία ευκαιριών προσωρινής εργοδότησης ή/και τοποθέτησης φοιτητών και νέων επιστημόνων, αλλά και τη συνεχή ανάπτυξή τους με την παροχή ποιοτικών προγραμμάτων δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για κατάρτιση, επιμόρφωση και εξειδίκευση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, 83% των αποφοίτων του εργοδοτούνται σήμερα στη βάση πλήρους απασχόλησης. Ακόμη, απόφοιτοι/ες του γίνονται δεκτοί/ές για μεταπτυχιακή φοίτηση σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου και παραμένουν πρώτες/τοι στις προτιμήσεις των εργοδοτών κυρίως εντός της Κύπρου, αλλά και εκτός. Για να δείτε τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών πατήστε εδώ και τα μεταπτυχιακά εδώ.

Το Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε όλα τα Τμήματα.

Προπτυχιακές Σπουδές

H πλειοψηφία των νεοεισερχόμενων Κύπριων φοιτητών/ριών του Πανεπιστημίου Κύπρου εισάγεται με τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Άλλοι τρόποι εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα περιλαμβάνουν την εισδοχή με Διεθνείς Εξετάσεις.

Οι φοιτητές/τριες από την Ελλάδα, γίνονται δεκτοί/ες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/aasw.

Δεν υπάρχουν δίδακτρα για τους Κύπριους και Ευρωπαίους φοιτητές/ριες.

Μεταπτυχιακές Σπουδές (Master & PhD)

Οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου άνοιξαν! Κάνε την αίτησή σου τώρα! Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 02/04/2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι

Γιατί μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;

 • Δημόσια ποιοτική παιδεία με διεθνή απήχηση
 • Διεθνής ακαδημαϊκή αριστεία στη διδασκαλία και στην έρευνα
 • Αναγνωρισμένα πτυχία με διεθνές κύρος
 • Διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό
 • 100+ ενδιαφέροντα, καινοτόμα, και επαγγελματικώς στοχευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα
 • Χαμηλά δίδακτρα και υποτροφίες
 • Συμμετοχή των φοιτητών/ριών σε ερευνητικά προγράμματα
 • Στήριξη και καθοδήγηση των φοιτητών/ριών
 • Πλούσια υποδομή και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
 • Εξ ολοκλήρου επιλογή παρακολούθησης προγραμμάτων σε άλλες γλώσσες
 • Υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων. Εργοδότηση σε εταιρείες και οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας.
 • Απόφοιτοι/ες σταδιοδρομούν ακαδημαϊκά σε πανεπιστήμια εγνωσμένου κύρους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα κριτήρια εισαγωγής βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών http://www.ucy.ac.cy/graduateschool/el/.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ.: (+357) 22894000
Ηλ. Ταχ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.ucy.ac.cy

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr